Boek
Nederlands

Toen Findus klein was

Sven Nordqvist (auteur), Griet Van Raemdonck (vertaler)
+1
Toen Findus klein was
×
Toen Findus klein was Toen Findus klein was
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Opa Pettson vertelt hoe zijn bijdehante poes Findus bij hem in huis kwam en dat hij hem een keer kwijt was. Prentenboek met gedetailleerde tekeningen in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Toen Findus klein was
Auteur
Sven Nordqvist
Vertaler
Griet Van Raemdonck
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
När Findus var liten och försvann
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2021 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789059084636 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Huisdieren (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prentenboek over de bijdehante poes Findus en opa Pettson, over wie al meer delen zijn verschenen. Hier vertelt Pettson op Findus' verzoek hoe de poes bij hem in huis kwam en dat hij hem een keer kwijt was. Er is vrij veel tekst, natuurlijk van toon en prettig om voor te lezen. Maar het boek wordt in feite gemaakt door de schitterende illustraties. Deze zijn vol actie en staan vol grappige details. Knap is dat die details ook weer het vertelde weerspiegelen: als Pettson zich bijvoorbeeld eenzaam voelt, zit hij treurig aan zijn tafel met achter hem een schilderij met een al even eenzame koe in de wei. Is Findus eenmaal in zijn leven, dan staan er opeens vier koeien gezellig te grazen. Op sommige platen is Findus meer dan eens afgebeeld om het drukke gedrag van de kat te benadrukken; jonge kinderen kunnen daardoor in verwarring worden gebracht. De omslagillustratie geeft een nieuwsgierig makend moment uit het verhaal weer. Een warm prentenboek voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Over Sven Nordqvist

CC BY 3.0 - Foto van/door Boberger

Sven Nordqvist (Helsingborg, 30 april 1946) is een Zweeds schrijver en illustrator van kinder- en prentenboeken.

Biografie

Nordqvist werd geboren in Helsingborg en groeide op in Halmstad. Hij wilde oorspronkelijk illustrator worden maar werd door diverse kunstacademies afgewezen . In plaats daarvan studeerde hij architectuur aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen en werkte een tijd als docent in de architectuur. Tegelijkertijd bleef hij op zoek naar werk als illustrator en werkte mee aan advertenties , affiches en prentenboeken. Nadat hij in 1983 de eerste prijs won tijdens een wedstrijd voor kinderboeken met zijn prentenboek Agaton Öman och alfabetet begon hij voltijds te werken als auteur en illustrator van kinderboeken. Zijn grote doorbraak kwam er in 1985 met het volgende boek Pannkakstårtan waar de eerste maal kennisgemaakt wordt met de oude man Pettson en zijn kat Findus.

Hij werkte ook als illustrator…Lees verder op Wikipedia