Boek
Nederlands

Vossenjacht

Sven Nordqvist (auteur), Griet Van Raemdonck (vertaler)
Opa Pettson en zijn poes Finders doen van alles om een vos beet te nemen omdat deze 's nachts kippen steelt. Prentvertelling met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Boerderijen, Vossen
Titel
Vossenjacht
Auteur
Sven Nordqvist
Vertaler
Griet Van Raemdonck
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Ravjakten
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2020 | Andere uitgaves
[26] p. : ill.
ISBN
9789065651440 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Slim zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prentvertelling met veel tekst over opa Pettson die met zijn poes Findus op een boerderij woont. Een buurman komt hem waarschuwen tegen een vos die kippen rooft. Pettson en Findus willen geen geweer gebruiken en verzinnen allerlei hinderlagen om het dier de stuipen op het lijf te jagen. En met succes. Alleen blijkt de vos bang en vreedzaam te zijn en is het onbedoeld de buurman met zijn geweer die weggejaagd wordt. Ontspannend nonsensverhaaltje met een drukke bladspiegel, waarop tekst en tekening weleens door elkaar lopen. De grote volle illustraties zijn soms wat flets van kleur, maar altijd vol actie en vol details. Het zijn deze zotte details die het boek verrassend maken. Vanaf ca. 5 jaar.

Vossenjacht

Bij Infodok/Davidsfonds verscheen de vierde, herziene druk van Sven Nordqvists Vossenjacht. Opa Pettson en diens onafscheidelijke poes Findus moeten op hun hoede zijn voor een vos die uit is op een lekkere kippenbout. Tenminste, dat zegt buurman Gustavsson. Volgens hem kun je vossen maar beter doodschieten. Dat vinden Pettson en Findus maar niets en ze beramen een slim plan om de vos zo erg te laten schrikken dat hij nooit nog een kip zal willen stelen. Of dat plan ook nog lukt, is natuurlijk een andere zaak… De verhalen over Pettson en Findus zijn bij kleuters (en hun ouders) erg geliefd. Vooral de gekke streken van Findus, de bijna-menselijke poes met zijn gestreepte tuinbroekje, spreken tot de verbeelding. De grote aantrekkingskracht van dit boek, zoals eigenlijk bij al het werk van Sven Nordqvist schuilt in de afbeeldingen. Grappige prenten vol kleurrijke details en extra gegevens. Ik vraag me wel af of er geen vertaal(?)fout in de tekst is geslopen. Terwijl ze hun snode plannen s…Lees verder

Over Sven Nordqvist

CC BY 3.0 - Foto van/door Boberger

Sven Nordqvist (Helsingborg, 30 april 1946) is een Zweeds schrijver en illustrator van kinder- en prentenboeken.

Biografie

Nordqvist werd geboren in Helsingborg en groeide op in Halmstad. Hij wilde oorspronkelijk illustrator worden maar werd door diverse kunstacademies afgewezen . In plaats daarvan studeerde hij architectuur aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen en werkte een tijd als docent in de architectuur. Tegelijkertijd bleef hij op zoek naar werk als illustrator en werkte mee aan advertenties , affiches en prentenboeken. Nadat hij in 1983 de eerste prijs won tijdens een wedstrijd voor kinderboeken met zijn prentenboek Agaton Öman och alfabetet begon hij voltijds te werken als auteur en illustrator van kinderboeken. Zijn grote doorbraak kwam er in 1985 met het volgende boek Pannkakstårtan waar de eerste maal kennisgemaakt wordt met de oude man Pettson en zijn kat Findus.

Hij werkte ook als illustrator…Lees verder op Wikipedia