Boek
Nederlands

Het verdwenen kersenrood

An Swerts (auteur), Jenny Bakker (illustrator)
+1
Het verdwenen kersenrood
×
Het verdwenen kersenrood Het verdwenen kersenrood
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Koning Leon en koningin Soraya zijn heel gelukkig samen, helemaal als prins Floris wordt geboren. Maar dan overlijdt Soraya. Koning Leon is ontroostbaar en laat door een magiër een zoenverbod uitspreken. Prentenboek met sprookjesachtige, dromerige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Het verdwenen kersenrood
Auteur
An Swerts
Illustrator
Jenny Bakker
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044824100 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Dood (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Koning Leon en koningin Soraya zijn erg gelukkig – ze kussen elkaar steeds met kersenrode lippen en op een dag wordt een prinsje geboren, prins Floris. Het hele koninkrijk is gelukkig! Maar op een dag slaat het noodlot toe, Soraya sterft. Koning Leons gevoel lijkt te bevriezen: hij ziet Floris niet meer staan en hij kondigt een zoenverbod af. Hoe langer er niet gezoend mag worden, hoe kouder en stiller het in het koninkrijk wordt… Na een tijdje lukt het Floris, met hulp van de fee Lucia, om de waarde van zoenen (van mama) aan zijn vader uit te leggen – wat volgt is ruimte voor tintelende lippen, warmte en geluk! Dit bijna vierkante, prentenboek geeft in woord en beeld ruimte voor rouwen. De prenten zijn dromerig en sprookjesachtig; ze hebben een oosterse sfeer en nodigen uit tot verstillen. De tekst is eenvoudig, beeldend en pakkend, waarbij de dialoogzinnen vet gedrukt zijn. Met een kort nawoord van hoogleraar rouwverwerking Manu Keirse. Troostrijk prentenboek voor jong én oud, dat r…Lees verder

Het verdwenen kersenrood

Er zijn van die boeken waarvan je zou willen dat ze niet hoefden te bestaan. Tegelijkertijd zijn het die boeken waar je dankbaar naar grijpt wanneer kinderen geconfronteerd worden met onderwerpen die je hen liever zou besparen zoals ziekte en dood. ‘Het verdwenen kersenrood’ valt in de categorie rouwliteratuur; ditmaal in sprookjesvorm gegoten.

Een koning en koningin houden zielsveel van elkaar en uit hun geluk vloeit een jonge spruit voort, prins Floris. Wanneer de koningin haar kersenrode lippen tuit, drukt de koning er een zoen op. Het jonge gezin geniet onnoemelijk van elkaar, maar dan slaat het noodlot toe: de koningin wordt ziek en sterft. De koning is ontroostbaar en verbiedt het zoenen middels een toverspreuk. Helaas dompelt dat het hele rijk in treurnis en droefheid, tot Floris hulp zoekt bij de fee Lucia.

In echte sprookjes zou de koningin nu weer tot leven komen en zou iedereen nog lang en gelukkig leven, maar dit boek is dan ook niet echt een sproo…Lees verder

Suggesties