Boek
Nederlands

Vroeger dan verwacht

An Swerts (auteur), Jenny Bakker (illustrator)
+1
Vroeger dan verwacht
×
Vroeger dan verwacht Vroeger dan verwacht
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bens broertje wordt te vroeg geboren. Daarom moet hij een tijdje in een couveuse blijven. Tijdens de bezoekjes leert Ben over de neonatologieafdeling van het ziekenhuis. Hij is trots op zijn kleine broertje, maar soms ook jaloers op de aandacht.
Titel
Vroeger dan verwacht
Auteur
An Swerts
Illustrator
Jenny Bakker
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789044816563 (hardback)
Plaatsingssuggestie
615.7 (SISO) Seks - Geboorte (ZIZO) Gezinsuitbreiding (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Groot prentenboek in de reeks 'Bij de hand', waarin wordt ingezoomd op ‘vroeggeboorte’. Ben is een energieke jongen, die graagt voetbalt en… die binnenkort – hoopt hij – een broertje krijgt, want dan kunnen ze samen gaan voetballen. Broertje Wout wordt echter te vroeg geboren en moet in het ziekenhuis nog een tijd in de couveuse doorbrengen. Voor Ben, maar ook voor zijn ouders, breekt een verwarrende periode aan: mama en pappa moet vaak naar het ziekenhuis en hebben weinig tijd voor hem. Opa komt voor Ben zorgen. Toch is Ben heel gelukkig met zijn broertje, maar het duurt wel erg lang voor het gewone gezinsritme terugkeert. Een warm, invoelend, lief boek, waarin het voor alle betrokkenen emotionele verhaal mooi wordt verteld. Zachte, vaak paginagrote, kleurige illustraties (gemengde techniek) completeren het verhaal op aansprekende wijze. Het prentenboek eindigt met een treffende bijsluiter met achtergrondinformatie voor ouders, kinderopvang en leerkrachten. Gemaakt in samenwerking me…Lees verder

Vroeger dan verwacht

Bens broertje wordt te vroeg geboren en hij moet dus nog een tijdje in het ziekenhuis blijven, in wat Ben een glazen huisje noemt. Allemaal verwarrend voor een kind van Bens leeftijd, maar gelukkig legt verpleegster Tina hem alles uit over de speciale neonatologie-afdeling waar zijn broertje nu ligt. Hoewel Ben trots is dat hij grote broer werd, heeft hij het ook af en toe moeilijk met de aandacht die hij moet missen en die kleine Wout overvloedig krijgt.
Eindelijk een boek rond vroeggeboorte dat evenwichtig informatie en fictie verweeft. Naast het herkenbare verhaal vind je ook achteraan heel wat praktische informatie voor volwassenen. Niet enkel over vroeggeboorte, maar ook over de gevoelens die dit teweegbrengt bij oudere broers of zussen.
Het boek kwam tot stand in samenwerking met de dienst neonatologie van UZLeuven, de VVOC en het Nicolasfonds en heeft dus zeker een grote informatieve waarde. Het is echter wel jammer dat het verhaal en de prenten zo onevenwichtig gec…Lees verder

Suggesties