Twee elkaar bestrijdende CIA-diensten veroorzaken een draaikolk van geweld
Titel
3 days of the Condor
Regisseur
Sydney Pollack
Naar het werk van
James Grady
Acteur
Faye Dunaway Robert Redford Cliff Robertson Max Von Sydow
Taal
Engels
Parallelle titel
Three days of the Condor
Uitgever
Studio Canal, 2009
1 blu-ray + booklet (18 p.)
Oorspr. opname
1975
Speelduur
ca. 115 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Deens, Duits, Noors, Fins, Zweeds, Chinees Gebaseerd op Six days of the Condor van James Grady
EAN
5050582720051

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Spionage thriller uit 1975 van Sydney Pollack (Out of Africa, Havana) met in de hoofdrollen Robert Redford, Faye Dunaway en Max von Sydow. Joseph Turner (Redford) is een eenvoudige onderzoeker bij een afdeling van de CIA met codenaam 'condor'. Op een dag vindt hij na de lunchpauze al zijn collega's vermoord en blijkt dat hij zelf bedreigd wordt en niemand kan vertrouwen. Hij heeft 72 uur om zijn leven te redden. De Speelfilmencyclopedie (6e ed., 1995) geeft 3 sterren: '(...) een uitstekende spionagethriller.' Dana Linssen (NRC 30-9-'06) noemt de film een mooi voorbeeld van de politieke paranoiathriller die de kijker op een slimme manier in een onbestemde sfeer van achterdocht en argwaan brengt. De blu-ray bevat extra's.

Over Sydney Pollack

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Arthur from Westchester County north of NYC, USA, at Arthur@NYCArthur.com

Sydney Irwin Pollack (Lafayette, 1 juli 1934 – Pacific Palisades, 26 mei 2008) was een Amerikaanse regisseur, producent en acteur.

Loopbaan

Pollack was afkomstig uit een gezin van Russisch-Joodse immigranten. Tijdens zijn schooltijd kreeg hij belangstelling voor toneel. Na het behalen van zijn diploma ging hij naar New York, waar hij door Sanford Meisner als acteur werd opgeleid en wiens assistent hij later werd.

Pollack begon in de jaren 50 op Broadway te spelen. Vervolgens legde hij zich toe op regisseerwerk voor de televisie, naderhand voor de film. In de jaren 60 regisseerde hij afleveringen van televisieseries zoals The Fugitive en Alfred Hitchcock Presents. Zijn eerste film was The Slender Thread uit 1965.

Pollack maakte vooral thrillers met een politiek of gerechtelijk thema. In 1985 werd hij onderscheiden met een Oscar voor de regie van de film Out of Africa uit datzelfde jaar. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties