Titel
Havana / dir. by Sidney Pollack ; screenplay by Judith Rascoe ... [e.a.]
Regisseur
Sydney Pollack
Scenarist
Judith Rascoe
Acteur
Robert Redford Lena Olin
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2003 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1990
Speelduur
ca. 140 min.
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Duits, Frans, Italiaans, Spaans Ondertiteling : Engels, Frans, Portugees, Duits, Nederlands, Noors, Deens, Fins, Zweeds, Pools, Tsjechisch
EAN
5050582001969

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Sydney Pollack

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Arthur from Westchester County north of NYC, USA, at Arthur@NYCArthur.com

Sydney Irwin Pollack (Lafayette, 1 juli 1934 – Pacific Palisades, 26 mei 2008) was een Amerikaanse regisseur, producent en acteur.

Loopbaan

Pollack was afkomstig uit een gezin van Russisch-Joodse immigranten. Tijdens zijn schooltijd kreeg hij belangstelling voor toneel. Na het behalen van zijn diploma ging hij naar New York, waar hij door Sanford Meisner als acteur werd opgeleid en wiens assistent hij later werd.

Pollack begon in de jaren 50 op Broadway te spelen. Vervolgens legde hij zich toe op regisseerwerk voor de televisie, naderhand voor de film. In de jaren 60 regisseerde hij afleveringen van televisieseries zoals The Fugitive en Alfred Hitchcock Presents. Zijn eerste film was The Slender Thread uit 1965.

Pollack maakte vooral thrillers met een politiek of gerechtelijk thema. In 1985 werd hij onderscheiden met een Oscar voor de regie van de film Out of Africa uit datzelfde jaar. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek