Het leven van een zelfbewuste vrouw op een koffieplantage in Kenia begin 20e eeuw
Onderwerp
Kenia, Blixen, Karen
Titel
Out of Africa
Regisseur
Sydney Pollack
Naar het werk van
Karen Blixen
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2013 | Andere uitgaves
1 blu-ray
Oorspr. opname
1985
Speelduur
ca. 160 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Duits, Japans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor doven en slechthorenden, Frans, Spaans, Deens, Duits, Italiaans, Noors, Portugees, Fins, Zweeds, Grieks, Japans, e.a.
EAN
5050582946222

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Romantisch drama uit 1985 van de Amerikaanse regisseur Sydney Pollack. Gebaseerd op de memoires van de Deense schrijfster Karen Blixen (die zich Isak Dinesen noemde). Zij wordt in de film gespeeld door Meryl Streep, Robert Redford is de avonturier die haar op haar Keniase koffieplantage bezoekt, op wie ze verliefd wordt en waarmee ze een moeizame affaire begint. Dit groots aangepakte drama werd zeer enthousiast ontvangen door zowel het publiek als de pers. Cinema.nl (i): 'Twee grote sterren klikken perfect in adembenemend mooie kaders onder leiding van een regisseur die koers weet te houden. Meer heeft een epische romance niet nodig.' De film won zeven Oscars in 1985, waaronder die voor beste film, regie en camerawerk. De blu-ray bevat enkele extra's.

Over Sydney Pollack

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Arthur from Westchester County north of NYC, USA, at Arthur@NYCArthur.com

Sydney Irwin Pollack (Lafayette, 1 juli 1934 – Pacific Palisades, 26 mei 2008) was een Amerikaanse regisseur, producent en acteur.

Loopbaan

Pollack was afkomstig uit een gezin van Russisch-Joodse immigranten. Tijdens zijn schooltijd kreeg hij belangstelling voor toneel. Na het behalen van zijn diploma ging hij naar New York, waar hij door Sanford Meisner als acteur werd opgeleid en wiens assistent hij later werd.

Pollack begon in de jaren 50 op Broadway te spelen. Vervolgens legde hij zich toe op regisseerwerk voor de televisie, naderhand voor de film. In de jaren 60 regisseerde hij afleveringen van televisieseries zoals The Fugitive en Alfred Hitchcock Presents. Zijn eerste film was The Slender Thread uit 1965.

Pollack maakte vooral thrillers met een politiek of gerechtelijk thema. In 1985 werd hij onderscheiden met een Oscar voor de regie van de film Out of Africa uit datzelfde jaar. …Lees verder op Wikipedia