Het leven van een zelfbewuste vrouw op een koffieplantage in Kenia begin 20e eeuw
Onderwerp
Kenia, Blixen, Karen
Titel
Out of Africa
Regisseur
Sydney Pollack
Naar het werk van
Karen Blixen
Componist
John Barry 1933-2011
Acteur
Klaus Maria Brandauer 1943- Robert Redford Meryl Streep
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2010 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
1985
Speelduur
ca. 155 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Deens, Fins, Zweeds, Noors, Duits, Bulgaars, Hongaars, Tsjechisch, Pools, Grieks, Turks
EAN
5050582047080

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Regie Sydney Pollack. Met Meryl Streep, Robert Redford, Klaus Maria Brandauer e.v.a. Een film gemaakt in 1985 en uitgebracht in 1986 gebaseerd op de romans van Karen Blixen. Deze film, over het leven van een zelfbewuste en zelfstandige vrouw in Kenia, werd zeer enthousiast ontvangen zowel door het publiek als de pers. Peter van Bueren in de Volkskrant: 'Dankzij Streep heeft de film enkele prachtige scènes, die Out of Africa ondanks wezenlijke missers tot een zeer onderhoudend en toch wel opmerkelijk spektakel maken.' De film kreeg 7 Oscars. De dvd bevat enkele interessante extra's.

Over Sydney Pollack

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Arthur from Westchester County north of NYC, USA, at Arthur@NYCArthur.com

Sydney Irwin Pollack (Lafayette, 1 juli 1934 – Pacific Palisades, 26 mei 2008) was een Amerikaanse regisseur, producent en acteur.

Loopbaan

Pollack was afkomstig uit een gezin van Russisch-Joodse immigranten. Tijdens zijn schooltijd kreeg hij belangstelling voor toneel. Na het behalen van zijn diploma ging hij naar New York, waar hij door Sanford Meisner als acteur werd opgeleid en wiens assistent hij later werd.

Pollack begon in de jaren 50 op Broadway te spelen. Vervolgens legde hij zich toe op regisseerwerk voor de televisie, naderhand voor de film. In de jaren 60 regisseerde hij afleveringen van televisieseries zoals The Fugitive en Alfred Hitchcock Presents. Zijn eerste film was The Slender Thread uit 1965.

Pollack maakte vooral thrillers met een politiek of gerechtelijk thema. In 1985 werd hij onderscheiden met een Oscar voor de regie van de film Out of Af…Lees verder op Wikipedia