Titel
Sabrina
Regisseur
Sydney Pollack
Acteur
Harrison Ford Julia Ormond Greg Kinnear
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, 2002
1 dvd-video
Oorspr. opname
1995
Speelduur
ca. 122 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Arabisch, Bulgaars, Kroatisch, Deens, Frans, Fins, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, IJslands, Italiaans, Portugees, Noors, Zweeds, Sloveens, Roemeens, Turks, Spaans, Engels voor slechthorenden
EAN
8714865556993

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 15 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Sydney Pollack

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Arthur from Westchester County north of NYC, USA, at Arthur@NYCArthur.com

Sydney Irwin Pollack (Lafayette, 1 juli 1934 – Pacific Palisades, 26 mei 2008) was een Amerikaanse regisseur, producent en acteur.

Loopbaan

Pollack was afkomstig uit een gezin van Russisch-Joodse immigranten. Tijdens zijn schooltijd kreeg hij belangstelling voor toneel. Na het behalen van zijn diploma ging hij naar New York, waar hij door Sanford Meisner als acteur werd opgeleid en wiens assistent hij later werd.

Pollack begon in de jaren 50 op Broadway te spelen. Vervolgens legde hij zich toe op regisseerwerk voor de televisie, naderhand voor de film. In de jaren 60 regisseerde hij afleveringen van televisieseries zoals The Fugitive en Alfred Hitchcock Presents. Zijn eerste film was The Slender Thread uit 1965.

Pollack maakte vooral thrillers met een politiek of gerechtelijk thema. In 1985 werd hij onderscheiden met een Oscar voor de regie van de film Out of Africa uit datzelfde jaar. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties