Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ammiraglio : uit het dagboek van een minnares

+1
Ammiraglio : uit het dagboek van een minnares
×
Ammiraglio : uit het dagboek van een minnares Ammiraglio : uit het dagboek van een minnares

Ammiraglio : uit het dagboek van een minnares

Genre:
Een Vlaamse vrouw vertelt over haar passionele, problematische relatie met een Italiaanse man.
Titel
Ammiraglio : uit het dagboek van een minnares
Auteur
Sylvia Broeckaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2021
175 p.
ISBN
9789464340082 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sylvia Broeckaert, in dit dagboek van juli 2010 tot september 2015, Sara genoemd ontmoet na heftige jaren waarin ze aan borstkanker is geholpen in het vliegtuig van Pisa naar Charleroi Giulio Licata, een hoge functionaris bij de NAVO. Hij heeft een vrouw en twee opgroeiende zonen in Italië en gaat daar elk weekend heen. Op dinsdagavond komt hij bij haar in Brussel en hebben ze hartstochtelijke seks. Hij blijft nooit overnachten en gaat nooit met haar uit. Als hij naar Rome wordt overgeplaatst zien ze elkaar minder maar bij Sara blijft de hartstocht en het verlangen. Zij heeft verschillende contracten in muziekstukken waarin zij de altzangeres is en reist door Europa. Giulio heeft weinig belangstelling voor haar muziek. Als bij Sara preventief haar gezonde borst en eierstokken moeten worden weggehaald heeft ze het heel moeilijk maar krijgt van hem geen begrip. Ze voelt de verwijdering steeds toenemen. Sylvia Broeckaert is presentatrice bij de klassieke radiozender Klara, is zangeres in…Lees verder

Over Sylvia Broeckaert

Sylvia Broeckaert (Brugge, 16 juni 1962) is een Belgische programmamaakster en presentatrice bij VRT/ Klara.

Na het behalen van een licentie in de musicologie (R.U.G. 1985), studeerde ze ook zang aan het Conservatorium van Brussel en Gent en aan de Scola Cantorum Basiliensis (René Jacobs).

Ze was enkele jaren actief als zangeres in de oude muziekwereld (Pandora, Collegium Vocale Gent).

Vanaf 1992 begon zij als muzieksamenstelster te werken bij Radio 3, vanaf 1997 is zij er voltijds presentator-muzieksamensteller en maakte de overgang mee van Radio 3 naar Klara.

Momenteel maakt en presenteert zij het vocale programma Fidelio op zondagmiddag en Klara Live Opera op zaterdagavond. Ze recenseert operapremières voor Klara en is auteur van het boek Iedereen Opera (Borgerhoff&Lamberigts), verschenen in 2018 en van de roman Ammiraglio, uit het dagboek van een minnares (Uitgeverij Vrijdag), verschenen in 2021.

Naast haar radio-opdracht verzorgt …Lees verder op Wikipedia