Boek
Nederlands

Kunnen papa's ook kindjes krijgen ? : eerste vragen over liefhebben en seksualiteit voor kleuters vanaf vier jaar

Sylvia Schneider (auteur), Clara Suetens (illustrator)

Kunnen papa's ook kindjes krijgen ? : eerste vragen over liefhebben en seksualiteit voor kleuters vanaf vier jaar

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
In duidelijke tekeningen in zachte kleuren en een verhalende tekst wordt basisinformatie gegeven over het ontstaan van het menselijk leven en seksualiteit. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Seksualiteit
Titel
Kunnen papa's ook kindjes krijgen ? : eerste vragen over liefhebben en seksualiteit voor kleuters vanaf vier jaar / Sylvia Schneider ; ill. Clara Suetens
Auteur
Sylvia Schneider
Illustrator
Clara Suetens
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Wo kommt unser Baby her ?
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2001
32 p. : ill.
ISBN
90-243-7744-7
Plaatsingssuggestie
615.51 (SISO) Seks - Geboorte (ZIZO) Lichaam (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 49 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Met de intrigerende vraag 'Kunnen papa's ook kindjes krijgen' start dit aantrekkelijke prentenboek, waarin in verhaalvorm basisinformatie wordt gegeven over het menselijk ontstaan en seksualiteit. De aanleiding tot de informatie is dat Nico voor z'n verjaardag een knuffelbeer krijgt voorzien van een ritssluiting in de buik, waardoorheen een babybeer naar buiten kan worden gehaald. De juf op de kleuterschool gaat hier op in en legt uit waar baby's vandaan komen en hoe ze ontstaan. In subtiele, eenvoudige bewoordingen wordt verteld over verliefdheid, bevruchting, het proces van de groei in moeders buik en de geboorte. De verteltrant en de uitleg zijn goed aangepast aan de bedoelde leeftijdsgroep. De sfeer is levendig en warm, de vele zachtgekleurde tekeningen zijn verhelderend en vormen samen met de tekst een goed geheel. Naast heel wat kaf onder het koren wat boeken over seksuele voorlichting betreft, is dit boek een aardig alternatief. Vanaf ca. 4 jaar.