Boek
Nederlands
De jas van Roos blijft op school. Tekst in AVI 1 en 3 om samen te lezen. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 1, AVI 3, AVI Start, AVI E3
Titel
De jas
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Ingrid Godon
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2008 | Andere uitgaves
[24] p. : ill.
ISBN
9789027677297

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als de school uit is, 'vergeet' Roos haar jas mee te nemen. Juf Mies brengt die naar Roos thuis. Ze hoort onderweg niet dat de jas moppert. Hij wil niet meer van Roos zijn, maar van zichzelf uit kwaadheid steeds vergeten te worden. Hij 'valt' van de fiets en wordt gevonden door andere kinderen en thuis bezorgd. Daar blijkt dat ook Roos de jas niet meer wil omdat die niet past. Gelukkig kan vinder Pim de jas dragen. Die past hem perfect. Dit boekje van de Zilveren Griffelwinnares 2002 hoort bij de aanvankelijke leesmethode Veilig leren lezen. Het heeft op elke linkerpagina een grote illustratie met daaronder vier regels tekst op AVI niveau 1. Rechts staat een langere tekst op AVI niveau 3, vergezeld van een kleine illustratie. Zo kan een kind in groep 3 na drie maanden leesonderwijs samen lezen met een bekwamere lezer, bv. een kind uit groep 4. De robuuste prenten zijn door de met Vlag en Wimpel 2001 beprijsde illustrator gezet op een beige ondergrond en uitgevoerd in verf en krijt met…Lees verder

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede sp…Lees verder op Wikipedia

Suggesties