Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De regenhond

Sylvia Vanden Heede (auteur), Trees Vanhulle (verteller)
Saar wil graag een hond; ze vindt er een op straat. Verhaal in makkelijke woorden en korte zinnen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De regenhond
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Verteller
Trees Vanhulle  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1999
1 cd
Speelduur
0:43:43
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem Geconverteerd boek

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Saar wil net als haar vriend een hond, maar haar ouders zijn er niet voor. Als ze een hond op straat vindt, denkt ze eindelijk een fijne hond te hebben. Maar is dat wel zo? Aan 't eind blijkt de hond een fantasiebeest te zijn in de vorm van een wolk. Een verrassend, niet alledaags eind, waarbij het moeilijk is hoe werkelijkheid en fantasie door elkaar lopen. Zwartwitte pentekeningen geven een verhelderende aanvulling op de tekst: summiere schetsachtige tekeningen in dunne zwarte lijnen, weinig zwart ingekleurd. Geen achtergrond of kaders, ongeveer een halve pagina groot. Naieve gezichten, maar vooral een duidelijk aanwezige hond. Helder, mat wit papier en grote zwarte letter. Bijna elke, korte zin begint op een nieuwe regel; geen hoofdstukaanduidingen. Het geheel is vlot en herkenbaar voor de doelgroep: kind wil hond, ouders hebben bezwaar. Aardig, fris uitziend boekje om zelf te lezen vanaf acht jaar. Deeltje uit de Klipper-serie voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede sp…Lees verder op Wikipedia