Boek
Nederlands

Een afspraakje in het bos

Sylvia Vanden Heede (auteur), Benjamin Leroy (illustrator)
+1
Een afspraakje in het bos
×
Een afspraakje in het bos Een afspraakje in het bos
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Vleermuis heeft een afspraakje geregeld met een vliegend hert. Dat moet vast een heel bijzonder soort hert zijn, denkt Vleermuis. Maar als de bel gaat wacht haar een verrassing. Groot formaat prentvertelling met humoristische, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Verliefd zijn, Dieren
Titel
Een afspraakje in het bos
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Benjamin Leroy
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2014 | Andere uitgaven
[32] p. : ill.
ISBN
9789401421065 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verliefd zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vleermuis heeft een afspraakje geregeld met een vliegend hert. Ze fantaseert over hem en stelt zich een groot, stoer hert voor met witte, zachte engelenvleugels en een prachtig gewei. Vleermuis maakt het gezellig in haar bunker, maar wanneer de bel gaat, staat er iemand voor de deur die ze in de verste verte niet had verwacht. Erg grappig en mooi geïllustreerd prentenboek, waarin heel wat dieren uit het bos de revue passeren. Zo komen spelenderwijs ook allerlei wetenswaardigheden over bv. uiterlijk en eetgewoontes aan bod. Het boek kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen het Agentschap voor Natuur en Bos en uitgeverij Lannoo en is de eerste actie binnen het project ‘Natuurhelden met pit’. Dit humoristische verhaal over een bijzonder paar is geschreven door Sylvia Vanden Heede, bekend van de boeken over Vos en Haas, en de gedetailleerde, grappige en eigenzinnige illustraties waarop je steeds nieuwe dingen lijkt te ontdekken, zijn van Benjamin Leroy. Achter in het boek staan een …Lees verder

Een afspraakje in het bos

De vleermuis heeft online iemand leren kennen, iemand die aardig is en grappig en gevat. Ze heeft haar date nog niet eerder ontmoet, om zich niet te laten vangen door uiterlijke schoonheid, zoals dat eerder met de ijsvogel was gebeurd en de pimpelmees en het goudhaantje en ... Met vogels heeft de vleermuis het wel gehad. Deze keer is haar date een hert, niet zomaar een hert, een vliegend hert. “Een zoogdier met vleugels, net als ik”, denkt de vleermuis. “En ze stelde zich grote, witte, zachte, gevederde engelenvlerken voor, en een edel dier met een prachtig gewei.” De ontnuchtering is dan ook groot wanneer er een kever voor de deur staat. Aan beide zijden trouwens, want hij verwachtte op zijn beurt en muis te zien. De vleermuis moet zich in houden hem niet op te eten, maar in het donker vindt ze haar ernstige, tedere, grappige, aardige, lieve partner terug.

Het verhaal over niet afgaan op uiterlijke schoonheid en de verwarring rond de woorden vleer-muis en vliegend hert …Lees verder

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede …Lees verder op Wikipedia