Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het huis van slak

Sylvia Vanden Heede (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
Slak koopt een huis; het is niet groot genoeg voor een feest. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Dieren, Wonen
Leesniveau
AVI 2, AVI M3
Titel
Het huis van slak / Sylvia vanden Heede ; met tek. van Hugo van Look
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2002
29 p. : ill.
ISBN
9789031717897

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit vierkante boekje voor beginnende lezers verhaalt over slak die een prachtig huis koopt. Na een opknapbeurt neemt ze het mee op haar rug. Tor is echter sceptisch over het huis: het is zo klein dat alleen slak erin past. Er kan niets meer bij; je kunt er geen feestje in houden. Slak bouwt bij maar dat maakt het huis erg zwaar. Het is niet te transporteren tot groot verdriet van slak. Tor stelt haar gerust: de vrienden tor, worm, spin, rups, vlieg, mug en mier komen wel naar haar toe voor een feest, tot diep in de nacht. De eenvoudige, kleine en kleurige aquarellen vullen op charmante wijze het verhaal aan. Ze beslaan steeds een bladzijde naast de tekstpagina waarop gemiddeld tien regels tekst staan. Dit mooi verzorgde, gepagineerde boekje, een deeltje uit een reeks, kan zeer worden aanbevolen aan alle lezers in de tweede helft van groep 3 van het primair onderwijs.

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede sp…Lees verder op Wikipedia

Suggesties