Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hond in het huis van Wolf

Sylvia Vanden Heede (auteur), Marije Tolman (illustrator)
+1
Hond in het huis van Wolf
×
Hond in het huis van Wolf Hond in het huis van Wolf
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wolf wil naar zee. Hond past op zijn huis. Maar Hond vindt het er niet fijn. Pup komt bij hem slapen. Dat is fijn. Maar dan komt Wolf thuis. Hij mag Pup niet vinden! AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Wolven, Honden, Bang zijn
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Hond in het huis van Wolf
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Marije Tolman
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, © 2017
44 p. : ill.
ISBN
9789401444262 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wolf wil naar zee en daarom wil hij dat zijn neef Hond op zijn huis past. Hond ziet dat helemaal niet zitten. Hij wil liever gezellig bij Pup blijven, in zijn eigen huis. Maar als Wolf dreigt Pup kwaad te doen, kan hij niet anders dan gehoorzamen. 's Nachts kan Hond de slaap niet vatten. Wolfs bed ligt lang niet zo lekker als zijn mand, en bovendien hoort hij allemaal enge geluiden. Gelukkig komt Pup stiekem bij hem slapen. Maar dan komt Wolf thuis, en die mag absoluut niet weten dat Pup in zijn huis zit… Een lekker spannend boek voor beginnende lezers, dat knap is geschreven met alleen eenlettergrepige woorden, zonder dat de tekst onnatuurlijk aandoet of hakkerig wordt. Behoorlijk wat zinnen bevatten onderschikking ('Ik wil niet dat Kat daar komt!') en zijn daardoor voor de jongste eerste lezertjes moeilijk, vandaar het iets hogere AVI-niveau: AVI-M4. De spannende en fantasievolle aquarel- en pentekeningen van Marije Tolman ondersteunen de tekst. De tekst is ruim gezet, met een duide…Lees verder

Hond in het huis van Wolf

Wolf ziet het niet meer zitten in het bos, hij gaat naar zee. Dominant als hij is, eist hij dat Hond op zijn huis past. Maar Hond moet ook op het huis van Baas letten en op het hondje Pup. Hond kan Pup overtuigen om op het huis van Baas te letten terwijl hij in het huis van Wolf intrekt. Middenin de nacht keert Wolf terug. Hij vindt de zee maar niks, er is zelfs geen boom om tegen te plassen. Op het einde blijkt ook Wolf bang te zijn van een monster onder zijn bed. Het verhaal is mooi, haast poëtisch verteld met veel aandacht voor sfeerschepping. Ter illustratie een passage waarin Hond zijn angst probeert te overwinnen voor de vreemde geluiden in het huis van Wolf: “Want al kraakt het en al kreunt het, al zucht het en al steunt het, al tikt het en al krast het, al klopt het en al piept het, er is niets!“ Zo eenvoudig en zo treffend voelt de lezer de angst en spanning in het verhaal. Aandacht voor elkaar wordt gesymboliseerd met eenvoudige oplossingen. Zo zijn ze alle drie niet meer…Lees verder

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede …Lees verder op Wikipedia