Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wie Jezus was

Sylvia Vanden Heede (auteur), Roger Langton (illustrator), Lois Rock (auteur)
Twaalf verhalen uit het Nieuwe Testament in korte teksten en met veel gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Christus
Titel
Wie Jezus was / verteld door Sylvia Vanden Heede ; naar een verhaal van Lois Rock ; ill. Roger Langton
Auteur
Sylvia Vanden Heede Lois Rock
Illustrator
Roger Langton
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
A little life of Jesus
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1999
352 p. : ill.
ISBN
90-209-3881-9
Plaatsingssuggestie
222 (SISO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deze op klein formaat uitgegeven kinderbijbel staan twaalf bekende verhalen uit het Nieuwe Testament. Deze verhalen volgen het leven van Jezus vanaf zijn geboorte tot aan zijn Hemelvaart. Elk hoofdstuk bevat een bijbelverhaal met daarbij een heel korte inleiding en afsluitend een kort gebedje met een eenvoudige toepassing. De taal is eenvoudig en gericht op jonge kinderen. De bladzijden zijn geheel gevuld met kleurige illustraties, terwijl de tekst telkens bovenaan staat afgedrukt in twee à vier korte regels. Bij de illustraties zijn de gezichten wat simpel getekend. Inhoudsopgave met een verwijzing naar het oorspronkelijke bijbelgedeelte; achter in het boek een duidelijke verklarende woordenlijst. Verzorgde uitgave, kleurrijke omslag met illustratie uit het boek. Door het wel erg kleine formaat bruikbaar als aanvulling op de collectie bijbelboeken, voor een algemene christelijke doelgroep. Voorlezen vanaf ca. vier jaar, zelf lezen vanaf acht jaar.

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede …Lees verder op Wikipedia