Boek
Nederlands

Berg van zwart glas

Tad Williams (auteur), Rein Van Essen (vertaler)
Verwanten van tieners, die in coma zijn geraakt omdat rijken hun hersenenergie nodig hebben om in virtuele werelden te leven, bevechten deze "simulated bodies" in computerwerelden.
Titel
Berg van zwart glas
Auteur
Tad Williams
Vertaler
Rein Van Essen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mountain of black glass
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2006 | Andere uitgaves
697 p.
ISBN
90-245-4606-0 9789024546060

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het derde deel van de vierdelige Anderland-serie. Mensen uit verschillende tijdperken zitten nog steeds opgesloten in de virtuele wereld van Anderland. Dit deel volgt met name Orlando Gardner, een van de jongeren die in Anderland gevangen zit. Via het antieke Egypte en een Gormenghast-achtig huis komt het verhaal tot een ontknoping voor de poorten van Troje. Het plot is als een labyrint; complex en verwarrend. Kennis van de voorgaande delen is noodzakelijk; de samenvatting voorin dit deel is slechts een lapmiddel. De stijl is helder en beeldend. Origineel is de mengeling van geschiedenis, fantasy en sciencefiction, waardoor de auteur bijvoorbeeld met een oud-Grieks vliegdekschip op de proppen komt. De auteur speelt met de concepties van de lezer, met verrassende resultaten. De werelden in Anderland worden treffend neergezet en de constante dreiging van de kwaadaardige Graalbeweging zorgt voor een goede spanningsboog. Een sterke serie van een vooraanstaande auteur.Pocketeditie, kleine …Lees verder

Over Tad Williams

CC BY 3.0 - Foto van/door Ejdzej

Robert Paul Williams (San Jose, Californië, 14 maart 1957), beter bekend onder zijn schrijversnaam Tad Williams, is een schrijver van epische fantasy. Door hem geschreven boekenreeksen zijn onder meer Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard (Memory, Sorrow and Thorn (MS&T)) en Anderland (Otherland).

Zijn derde grote boekenreeks is Schaduwmars (Shadowmarch), evenals MS&T een 'trilogie in vier delen'. Het eerste deel van deze reeks verscheen in 2004 in het Engels onder de titel Shadowmarch Volume One, wat in 2006 in het Nederlands werd vertaald als De Schaduwgrens. Het tweede deel getiteld Shadowplay verscheen in 2007 in het Engels. Schaduwval en Schaduwhart verschenen in respectievelijk 2010 en 2011.

Williams bracht in 2012, 2013 en 2014 The Dirty Streets of Heaven, Happy Hour in Hell en Sleeping Late on Judgement Day uit. Deze drie boeken vormen in deze volgorde de Bobby Dollar-t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties