Boek
Nederlands

Caliban's wraak

Tad Williams (auteur)

Caliban's wraak

In de reeks:
Genre:
Caliban, één van de figuren uit "De storm" van Shakespeare, wil wraak nemen op prinses Miranda, die hem destijds verlaten heeft.
Titel
Caliban's wraak
Auteur
Tad Williams
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Caliban's hour
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2000 | Andere uitgaves
190 p. : ill.
ISBN
90-245-3398-8
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze roman kan beschouwd worden als een vervolg op het toneelstuk 'De storm' (The tempest) van William Shakespeare. De hoofdpersonen in dit spel, de heerser van Milaan, Prospero, en diens dochter Miranda, zijn verbannen naar een eiland. Aldaar komen zij in aanraking met het primitieve wezen Caliban. Deze is hen tot steun, maar als de koning en zijn dochter naar Milaan terugkeren, wordt hij, gebruikt en afgedankt, achtergelaten. Caliban zint op wraak. Na twintig jaar vindt hij in Napels Miranda, die hij dreigt te doden, nadat hij haar zijn levensverhaal en visie op de toenmalige gebeurtenissen heeft verteld. Een onverwachte wending zorgt echter voor een verrassend slot. Deze vertelling, die zowel fantasy- als thrillerelementen bevat, kan qua niveau tussen ontspanningslectuur en literatuur geplaatst worden. Pocketeditie.

Over Tad Williams

CC BY 3.0 - Foto van/door Ejdzej

Robert Paul Williams (San Jose, Californië, 14 maart 1957), beter bekend onder zijn schrijversnaam Tad Williams, is een schrijver van epische fantasy. Door hem geschreven boekenreeksen zijn onder meer Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard (Memory, Sorrow and Thorn (MS&T)) en Anderland (Otherland).

Zijn derde grote boekenreeks is Schaduwmars (Shadowmarch), evenals MS&T een 'trilogie in vier delen'. Het eerste deel van deze reeks verscheen in 2004 in het Engels onder de titel Shadowmarch Volume One, wat in 2006 in het Nederlands werd vertaald als De Schaduwgrens. Het tweede deel getiteld Shadowplay verscheen in 2007 in het Engels. Schaduwval en Schaduwhart verschenen in respectievelijk 2010 en 2011.

Williams bracht in 2012, 2013 en 2014 The Dirty Streets of Heaven, Happy Hour in Hell en Sleeping Late on Judgement Day uit. Deze drie boeken vormen in deze volgorde de Bobby Dollar-t…Lees verder op Wikipedia