Boek
Nederlands

De drakentroon

Tad Williams (auteur)
Het verhaal van een tovenaarsleerling, wiens dromen over grote daden en heroi͏̈sche oorlogen maar al te waar worden wanneer zijn wereld wordt verscheurd door een burgeroorlog.
Titel
De drakentroon
Auteur
Tad Williams
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The dragonbone chair
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Luitingh-Sijthoff, 2003 | Andere uitgaves
754 p.
ISBN
90-245-3480-1

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In een typische 'fantasy'-wereld groeit de tovenaarsleerling Simon op die een belangrijke rol zal gaan spelen in de burgeroorlog die in het land woedt. Deze heeft betrekking op het vaste fantasy-thema van een oude goede vorst die stervende is en een boze bovennatuurlijke macht die nu de kans schoon ziet de wereld in haar macht te krijgen. Een kleine groep uitverkorenen neemt de taak op zich de wereld voor het Kwaad te behoeden. Breed uitgesponnen fantasy in de trant van Tolkien en diens vele navolgers. Eerste deel van een imiddels drie delen (in vijf banden) tellende romancyclus. Kleine druk.

Over Tad Williams

CC BY 3.0 - Foto van/door Ejdzej

Robert Paul Williams (San Jose, Californië, 14 maart 1957), beter bekend onder zijn schrijversnaam Tad Williams, is een schrijver van epische fantasy. Door hem geschreven boekenreeksen zijn onder meer Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard (Memory, Sorrow and Thorn (MS&T)) en Anderland (Otherland).

Zijn derde grote boekenreeks is Schaduwmars (Shadowmarch), evenals MS&T een 'trilogie in vier delen'. Het eerste deel van deze reeks verscheen in 2004 in het Engels onder de titel Shadowmarch Volume One, wat in 2006 in het Nederlands werd vertaald als De Schaduwgrens. Het tweede deel getiteld Shadowplay verscheen in 2007 in het Engels. Schaduwval en Schaduwhart verschenen in respectievelijk 2010 en 2011.

Williams bracht in 2012, 2013 en 2014 The Dirty Streets of Heaven, Happy Hour in Hell en Sleeping Late on Judgement Day uit. Deze drie boeken vormen in deze volgorde de Bobby Dollar-t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties