Boek
Nederlands

De groene engeltoren. 1, De belegering

Tad Williams (auteur), Max Schuchart (vertaler)
+1
De groene engeltoren. 1, De belegering
×
De groene engeltoren. 1, De belegering De groene engeltoren. 1, De belegering

De groene engeltoren. 1, De belegering

Genre:
In het land Osten Art wordt de strijd voortgezet tussen goed en kwaad, tussen de mensen en de Sithi. Vervolg op 'De drakentroon' en 'De steen des afscheids'.
Titel
De groene engeltoren. 1, De belegering
Auteur
Tad Williams
Vertaler
Max Schuchart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
To green angel tower.[1], Siege
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017 | Andere uitgaves
807 p. : ill.
Aantekening
Eerder verschenen als deel 3,1
ISBN
9789021018942 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen


Simon (afgeleid van Seoman, wat in het land Osten Ard 'wachten' betekent) is de centrale figuur in het vierdelige epos 'Heugenis, smart en het sterrenzwaard.' In het verhaal ondergaat hij een hele evolutie: in het eerste boek is hij nog een weesjongen die keukenhulp is. Daar komt verandering in als de tovenaar die aanwezig was bij de geboorte die zijn moeder fataal werd, hem bij zich in huis neemt. Het mysterie van zijn afkomst (niemand weet wie zijn vader was) maakt hem voor nogal wat personen interessant.

Ondertussen woedt er in de wereld een verschrikkelijke burgeroorlog tussen twee koningskinderen Jozua en Elias. Deze laatste wordt met raad en daad bijgestaan door de duivelse Pyrates en heeft een bondgenootschap gesloten met de Stormkoning. Simon kiest onvoorwaardelijk voor de underdog, Jozua, en weet voor hem een van de drie magische zwaarden te bemachtigen: Doorn.

In het begin van dit boek wordt Simon voor zijn verdiensten tot ridder geslagen en is het gehavend…Lees verder
Eerste band van het derde deel van de cyclus 'Heugenis, smart en het sterrenzwaard'; vervolg op 'De drakentroon' en 'De steen des afscheids'. Nog steeds woedt in het land Osten Ard de strijd tussen Goed en Kwaad, in wezen de strijd tussen de mensen en de vroegere bewoners van die wereld, de Sithi, die geleid worden door de 'dode maar niet-gestorven' koning Ineluki. Tegen deze achtergrond wordt een zeer uitvoerig verhaal verteld over allerlei personages uit allerlei klassen van de bevolking die op een of andere manier bij de strijd betrokken zijn geraakt. Traditionele fantasy in de trant van Tolkien en de zijnen. Wordt vervolgd door ‘Het ontzet’* (band twee van het derde deel).

Over Tad Williams

CC BY 3.0 - Foto van/door Ejdzej

Robert Paul Williams (San Jose, Californië, 14 maart 1957), beter bekend onder zijn schrijversnaam Tad Williams, is een schrijver van epische fantasy. Door hem geschreven boekenreeksen zijn onder meer Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard (Memory, Sorrow and Thorn (MS&T)) en Anderland (Otherland).

Zijn derde grote boekenreeks is Schaduwmars (Shadowmarch), evenals MS&T een 'trilogie in vier delen'. Het eerste deel van deze reeks verscheen in 2004 in het Engels onder de titel Shadowmarch Volume One, wat in 2006 in het Nederlands werd vertaald als De Schaduwgrens. Het tweede deel getiteld Shadowplay verscheen in 2007 in het Engels. Schaduwval en Schaduwhart verschenen in respectievelijk 2010 en 2011.

Williams bracht in 2012, 2013 en 2014 The Dirty Streets of Heaven, Happy Hour in Hell en Sleeping Late on Judgement Day uit. Deze drie boeken vormen in deze volgorde de Bobby Dollar-t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties