Boek
Nederlands

De groene engeltoren. 2, Het ontzet

Tad Williams (auteur), Max Schuchart (vertaler)
In het land Osten Ard vindt de laatste, beslissende slag plaats tussen de mensen en de Sithi. Laatste band van de trilogie; vervolg op "De belegering".
Titel
De groene engeltoren. 2, Het ontzet
Auteur
Tad Williams
Vertaler
Max Schuchart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
To green angel tower.[2], Storm
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, © 2017 | Andere uitgaves
814 p.
Aantekening
Eerder verschenen als deel 3,2
ISBN
9789021019000 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het Ontzet is het tweede deel van Boek drie ('De groene engeltoren') en tevens het laatste deel van het fantasy-epos 'Heugenis, Smart en het sterrenzwaard'. Simon is de centrale figuur en ondergaat een hele evolutie: in het eerste boek is hij nog een weesjongen en keukenhulp. Daar komt verandering in als de tovenaar, die aanwezig was bij zijn geboorte, hem bij zich in huis neemt. Het mysterie van zijn afkomst (niemand weet wie zijn vader was) maakt hem voor nogal wat personen interessant. Ondertussen woedt er in de wereld een verschrikkelijke burgeroorlog tussen twee koningskinderen, Jozua en Elias. Deze laatste wordt met raad en daad bijgestaan door de duivelse Pyrates en heeft een bondgenootschap gesloten met de Stormkoning. Simon kiest onvoorwaardelijk voor de underdog, Jozua, en weet voor hem een van de drie magische zwaarden te bemachtigen: Doorn.

In het vorige boek werd Simon voor zijn verdiensten tot ridder geslagen en hergroepeerde het gehavende leger van Prins J…Lees verder
Tweede band van het derde en laatste deel van de trilogie 'Heugenis, smart en het sterrenzwaard'; vervolg op de eerste band 'De belegering'*. Voortzetting van de strijd tussen de mensen en de niet-menselijke Sithi in het magische land Osten Ard. Na een lange tocht vol gevaren komen de menselijke strijdkrachten onder leiding van prins Jozua aan bij het hoofdkwartier van de Sithi, waar de laatste en beslissende confrontatie volgt. Traditionele fantasy in de trant van Tolkien. Dit laatste deel heeft een uitgebreid appendix van personages, plaatsen, woorden en uitdrukkingen uit de verzonnen cultuur van Osten Ard.

Over Tad Williams

CC BY 3.0 - Foto van/door Ejdzej

Robert Paul Williams (San Jose, Californië, 14 maart 1957), beter bekend onder zijn schrijversnaam Tad Williams, is een schrijver van epische fantasy. Door hem geschreven boekenreeksen zijn onder meer Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard (Memory, Sorrow and Thorn (MS&T)) en Anderland (Otherland).

Zijn derde grote boekenreeks is Schaduwmars (Shadowmarch), evenals MS&T een 'trilogie in vier delen'. Het eerste deel van deze reeks verscheen in 2004 in het Engels onder de titel Shadowmarch Volume One, wat in 2006 in het Nederlands werd vertaald als De Schaduwgrens. Het tweede deel getiteld Shadowplay verscheen in 2007 in het Engels. Schaduwval en Schaduwhart verschenen in respectievelijk 2010 en 2011.

Williams bracht in 2012, 2013 en 2014 The Dirty Streets of Heaven, Happy Hour in Hell en Sleeping Late on Judgement Day uit. Deze drie boeken vormen in deze volgorde de Bobby Dollar-t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties