De groene engeltoren. 2, Het ontzet

Tad Williams (auteur), Max Schuchart (vertaler)
In het land Osten Ard vindt de laatste, beslissende slag plaats tussen de mensen en de Sithi. Laatste band van de trilogie; vervolg op "De belegering".
Titel
De groene engeltoren. 2, Het ontzet
Auteur
Tad Williams
Vertaler
Max Schuchart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
To green angel tower.[2], Storm
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, © 2017 | Andere uitgaven
814 p.
Aantekening
Eerder verschenen als deel 3,2
ISBN
9789021019000 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede band van het derde en laatste deel van de trilogie 'Heugenis, smart en het sterrenzwaard'; vervolg op de eerste band 'De belegering'*. Voortzetting van de strijd tussen de mensen en de niet-menselijke Sithi in het magische land Osten Ard. Na een lange tocht vol gevaren komen de menselijke strijdkrachten onder leiding van prins Jozua aan bij het hoofdkwartier van de Sithi, waar de laatste en beslissende confrontatie volgt. Traditionele fantasy in de trant van Tolkien. Dit laatste deel heeft een uitgebreid appendix van personages, plaatsen, woorden en uitdrukkingen uit de verzonnen cultuur van Osten Ard.

Over Tad Williams

CC BY 3.0 - Foto van/door Ejdzej

Robert Paul Williams (San Jose, Californië, 14 maart 1957), beter bekend onder zijn schrijversnaam Tad Williams, is een schrijver van epische fantasy. Door hem geschreven boekenreeksen zijn onder meer Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard (Memory, Sorrow and Thorn (MS&T)) en Anderland (Otherland).

Zijn derde grote boekenreeks is Schaduwmars (Shadowmarch), evenals MS&T een 'trilogie in vier delen'. Het eerste deel van deze reeks verscheen in 2004 in het Engels onder de titel Shadowmarch Volume One, wat in 2006 in het Nederlands werd vertaald als De Schaduwgrens. Het tweede deel getiteld Shadowplay verscheen in 2007 in het Engels. Schaduwval en Schaduwhart verschenen in respectievelijk 2010 en 2011.

Williams bracht in 2012, 2013 en 2014 The Dirty Streets of Heaven, Happy Hour in Hell en Sleeping Late on Judgement Day uit. Deze drie boeken vormen in deze volgorde de Bobby Dollar-t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties