De kroon van heksenhout. 1

Tad Williams (auteur), Erica Feberwee (vertaler)
De mensen van Osten Ard maken zich klaar om opnieuw de strijd aan te gaan met hun aartsvijanden de Nornen.
Titel
De kroon van heksenhout. 1
Auteur
Tad Williams
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The witchwood crown
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
479 p. : kaart
Aantekening
De kroon van heksenhout, dat verschijnt in twee delen waarvan dit deel het eerste deel is, is het vervolg op Tad Williams' Heugenis, smart en het sterrenzwaard-cyclus en het daaropvolgende tussendeel Het hart van steen.
ISBN
9789024567379 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tad Williams (1957) is een van de best verkopende fantasyauteurs en zijn serie 'De laatste koning van Osten Ard' zal er bij liefhebbers in gaan als koek. Het is een vervolg op zijn eerdere boeken 'Heugenis, smart en het sterrenzwaard' en dat is te merken aan de eerste helft van het boek. De oude koning Simon trekt met een groot gezelschap door het land om kastelen te bezoeken. Tijdens de reis haalt hij herinneringen op en maakt hij zich samen met zijn vrouw zorgen om de toekomst en om hun kleinzoon Morgan die binnenkort de troon zal overnemen. Simons zoon is in de vorige boeken verdwenen (overleden?) en niemand heeft dat eigenlijk verwerkt. Ondertussen wordt de koningin van de Nornen (elfen die in het vorige deel werden verslagen) wakker en beraamt ze plannen om opnieuw oorlog te voeren. Er passeren veel oude, maar ook nieuwe personages de revue, verhaallijnen worden opnieuw verteld en op de rails gezet. Dit eerste deel is vooral introductie en mede daardoor is het ook voor nieuwe lez…Lees verder

Over Tad Williams

CC BY 3.0 - Foto van/door Ejdzej

Robert Paul Williams (San Jose, Californië, 14 maart 1957), beter bekend onder zijn schrijversnaam Tad Williams, is een schrijver van epische fantasy. Door hem geschreven boekenreeksen zijn onder meer Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard (Memory, Sorrow and Thorn (MS&T)) en Anderland (Otherland).

Zijn derde grote boekenreeks is Schaduwmars (Shadowmarch), evenals MS&T een 'trilogie in vier delen'. Het eerste deel van deze reeks verscheen in 2004 in het Engels onder de titel Shadowmarch Volume One, wat in 2006 in het Nederlands werd vertaald als De Schaduwgrens. Het tweede deel getiteld Shadowplay verscheen in 2007 in het Engels. Schaduwval en Schaduwhart verschenen in respectievelijk 2010 en 2011.

Williams bracht in 2012, 2013 en 2014 The Dirty Streets of Heaven, Happy Hour in Hell en Sleeping Late on Judgement Day uit. Deze drie boeken vormen in deze volgorde de Bobby Dollar-t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties