De steen des afscheids

Tad Williams (auteur), Max Schuchart (vertaler)
Verdere belevenissen van de jongen Simon in de strijd tegen de volgelingen van de Stormkoning. Vervolg op 'De drakentroon'.
Titel
De steen des afscheids
Auteur
Tad Williams
Vertaler
Max Schuchart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The stone of farewell
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2021 | Andere uitgaves
816 p.
Verschijningsdatum
08-12-2021
ISBN
9789021030364 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het land Osten Ard leefden vroeger de Sithi, die op de vlucht zijn geslagen voor de komst van de mensen. Na de dood van de koning Prester John raakt het land in verval onder het bewind van de nieuwe koning. Deze wordt geholpen door de geest van een lang geleden gestorven Sithi-prins, die zich de Stormkoning noemt. De volgelingen van de Stormkoning dreigen de overhand te krijgen en de menselijke legers trekken zich steeds verder terug. Tegen deze achtergrond wordt het verhaal verteld van de veertienjarige Simon, een leerling van de geleerde/magiër Morgene, die is voorbestemd het rijk van de ondergang te redden. Zeer uitvoerige fantasy in de trant van Tolkien, met sterke reminiscenties aan de Arthur-sage. Tweede deel van de trilogie 'Heugenis, smart en het sterrenzwaard'*. Met kaart voorin. Vrij kleine druk.

Over Tad Williams

CC BY 3.0 - Foto van/door Ejdzej

Robert Paul Williams (San Jose, Californië, 14 maart 1957), beter bekend onder zijn schrijversnaam Tad Williams, is een schrijver van epische fantasy. Door hem geschreven boekenreeksen zijn onder meer Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard (Memory, Sorrow and Thorn (MS&T)) en Anderland (Otherland).

Zijn derde grote boekenreeks is Schaduwmars (Shadowmarch), evenals MS&T een 'trilogie in vier delen'. Het eerste deel van deze reeks verscheen in 2004 in het Engels onder de titel Shadowmarch Volume One, wat in 2006 in het Nederlands werd vertaald als De Schaduwgrens. Het tweede deel getiteld Shadowplay verscheen in 2007 in het Engels. Schaduwval en Schaduwhart verschenen in respectievelijk 2010 en 2011.

Williams bracht in 2012, 2013 en 2014 The Dirty Streets of Heaven, Happy Hour in Hell en Sleeping Late on Judgement Day uit. Deze drie boeken vormen in deze volgorde de Bobby Dollar-t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties