Happy hour in de hel

Tad Williams (auteur), Michiel Van Sleen (vertaler)
Als het duivelse vriendinnetje van een engel door de groothertog van de hel wordt ontvoerd, neemt hij het onverstandige besluit om haar uit de krochten van de hel te gaan bevrijden.
Titel
Happy hour in de hel
Auteur
Tad Williams
Vertaler
Michiel Van Sleen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Happy hour in hell
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2014
431 p.
ISBN
9789024547203 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Caz, het duivelse vriendinnetje van de engel Bobby Dollar, is ontvoerd door Eligor, de groothertog van de hel. Daarom neemt Bobby het onverstandige besluit om haar uit de krochten van de hel te bevrijden. De hel in komen is echter één ding, maar hoe kom je er weer uit? Blijk gevend van een zeer rijke fantasie beschrijft de auteur bij monde van Bobby de vele gruwelijkheden en smerigheden die Bobby op zijn tocht door de hel tegenkomt. Soms iets te gedetailleerd voor de minder sterke magen, waarmee hij ook de vaart enigszins uit het verhaal haalt. Bobby Dollar vertelt op zijn eigen, originele wijze het verhaal. Hij springt soms wat van de hak op de tak, waardoor het bijna lijkt alsof hij het je op het moment persoonlijk vertelt. Hij geeft af en toe vooruitwijzingen die de spanning opvoeren. Het verhaal is vlot leesbaar en pakkend geschreven, met veel snelle dialogen. Auteur Tad Williams is onder meer bekend van zijn series 'Anderland' en 'Schaduwwereld'. Ook dit tweede deel over Bobby Do…Lees verder

Over Tad Williams

CC BY 3.0 - Foto van/door Ejdzej

Robert Paul Williams (San Jose, Californië, 14 maart 1957), beter bekend onder zijn schrijversnaam Tad Williams, is een schrijver van epische fantasy. Door hem geschreven boekenreeksen zijn onder meer Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard (Memory, Sorrow and Thorn (MS&T)) en Anderland (Otherland).

Zijn derde grote boekenreeks is Schaduwmars (Shadowmarch), evenals MS&T een 'trilogie in vier delen'. Het eerste deel van deze reeks verscheen in 2004 in het Engels onder de titel Shadowmarch Volume One, wat in 2006 in het Nederlands werd vertaald als De Schaduwgrens. Het tweede deel getiteld Shadowplay verscheen in 2007 in het Engels. Schaduwval en Schaduwhart verschenen in respectievelijk 2010 en 2011.

Williams bracht in 2012, 2013 en 2014 The Dirty Streets of Heaven, Happy Hour in Hell en Sleeping Late on Judgement Day uit. Deze drie boeken vormen in deze volgorde de Bobby Dollar-t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties