Het hart van steen

Tad Williams (auteur), Erica Feberwee (vertaler)
Op de wereld Osten Ard dreigt een nieuwe oorlog uit te breken tussen de Rimmergaarden en de Nornen.
Titel
Het hart van steen
Auteur
Tad Williams
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The heart of what was lost
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
301 p.
Aantekening
Het hart van steen is de schakel tussen Tad Williams' series Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard en De laatste koning van Osten Ard.
ISBN
9789024575152 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vervolg op de vierdelige cyclus 'Heugenis, smart en het sterrenzwaard'. De schrijver keert terug naar Osten Ard, een denkbeeldige wereld waarin de Rimmergaarden en de Nornen elkaar bestrijden. De laatstgenoemden hebben zich na een verloren oorlog teruggetrokken in hun vestingstad Nakkija. Er dreigt een nieuwe strijd. Hertog Isgrimnur wil de Nornen en hun koningin Utuk'ki voorgoed verslaan. De lezer ziet de verwikkelingen en ten slotte de oorlog steeds vanuit het gezichtspunt van een der partijen. Speciale aandacht wordt geschonken aan de vriendschap tussen de strijders Porto en Endri. En wat is nu 'het hart van steen'? Er zijn kaarten en een register van namen en termen in het boek opgenomen. De roman is een voorbeeld van een klassiek fantasyverhaal; een denkbeeldige wereld, een middeleeuwse sfeer, magie en geweld. Het niet boven de middelmaat uitstijgende verhaal is bestemd voor de liefhebbers van dit genre of kleurrijke avonturenromans.

Over Tad Williams

CC BY 3.0 - Foto van/door Ejdzej

Robert Paul Williams (San Jose, Californië, 14 maart 1957), beter bekend onder zijn schrijversnaam Tad Williams, is een schrijver van epische fantasy. Door hem geschreven boekenreeksen zijn onder meer Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard (Memory, Sorrow and Thorn (MS&T)) en Anderland (Otherland).

Zijn derde grote boekenreeks is Schaduwmars (Shadowmarch), evenals MS&T een 'trilogie in vier delen'. Het eerste deel van deze reeks verscheen in 2004 in het Engels onder de titel Shadowmarch Volume One, wat in 2006 in het Nederlands werd vertaald als De Schaduwgrens. Het tweede deel getiteld Shadowplay verscheen in 2007 in het Engels. Schaduwval en Schaduwhart verschenen in respectievelijk 2010 en 2011.

Williams bracht in 2012, 2013 en 2014 The Dirty Streets of Heaven, Happy Hour in Hell en Sleeping Late on Judgement Day uit. Deze drie boeken vormen in deze volgorde de Bobby Dollar-t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties