Boek
Nederlands

Rivier van blauw vuur

Tad Williams (auteur), Tom Van Son (vertaler), Rein Van Essen (vertaler)
In een wereld waarin men actief kan deelnemen aan virtuele werelden, raken personen die dat doen in het echte leven in coma.
Titel
Rivier van blauw vuur
Auteur
Tad Williams
Vertaler
Tom Van Son Rein Van Essen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
River of blue fire
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2006 | Andere uitgaves
660 p.
ISBN
90-245-4586-2 9789024545865

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit is het tweede deel in de Anderland-serie van de vooraanstaande fantasyschrijver Tad Williams, dat begon met "Stad van gouden schaduw". De hoofdrolspelers onderzoeken waarom zoveel kinderen die Anderland - een stelsel van door computers gegenereerde virtuele werelden - bezoeken, in coma raken. Door een computerstoring komen de hoofdrolspelers vast te zitten in Anderland. Door via de Rivier van Blauw Vuur langs de vele werelden van Anderland - zoals het land van Oz en het klassieke Egypte - te trekken, moeten zij de raadsels oplossen, onderwijl achtervolgd door een huurmoordenaar. De stijl is open en helder. Het complexe plot en de vele personages eisen veel aandacht van de lezer. Het is essentieel dat de lezer deel 1 heeft gelezen. Doordat er veel wordt gereisd en de auteur veel informatie moet geven, is het tempo veelal laag. Ongewoon is de mengeling van sf en fantasy in dit boek. Een boeiend en opmerkelijk boek van een toonaangevende auteur. Pocketeditie, kleine druk.

Over Tad Williams

CC BY 3.0 - Foto van/door Ejdzej

Robert Paul Williams (San Jose, Californië, 14 maart 1957), beter bekend onder zijn schrijversnaam Tad Williams, is een schrijver van epische fantasy. Door hem geschreven boekenreeksen zijn onder meer Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard (Memory, Sorrow and Thorn (MS&T)) en Anderland (Otherland).

Zijn derde grote boekenreeks is Schaduwmars (Shadowmarch), evenals MS&T een 'trilogie in vier delen'. Het eerste deel van deze reeks verscheen in 2004 in het Engels onder de titel Shadowmarch Volume One, wat in 2006 in het Nederlands werd vertaald als De Schaduwgrens. Het tweede deel getiteld Shadowplay verscheen in 2007 in het Engels. Schaduwval en Schaduwhart verschenen in respectievelijk 2010 en 2011.

Williams bracht in 2012, 2013 en 2014 The Dirty Streets of Heaven, Happy Hour in Hell en Sleeping Late on Judgement Day uit. Deze drie boeken vormen in deze volgorde de Bobby Dollar-t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties