Boek
Nederlands

Schaduwgrens

Tad Williams (auteur)
+1
Schaduwgrens
×
Schaduwgrens Schaduwgrens
In de reeks:
Genre:
Zuidermark wordt tegelijkertijd belaagd door een wraaklustig elfenleger en door de machtswellustige god-koning van een ander volk.
Titel
Schaduwgrens
Auteur
Tad Williams
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shadowmarch volume one
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010 | Andere uitgaves
800 p.
ISBN
9789024591558 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eerste deel een van een fantasy-trilogie die zich afspeelt rond de schaduwgrens, een grensgebied tussen het land Zuidermark en het schemerland van het elfenvolk Qar. In een andere tijd zijn de elfen verslagen; deze roeren zich nu om hun land terug te pakken, waardoor de schaduwgrens in beweging komt. Tegelijkertijd is er in het noorden een machthebber die zijn grondgebied aan het uitbreiden is en zijn oog ook op Zuidermark heeft laten vallen. Het verhaal zoomt in op een paar hoofdfiguren in het drama, zoals op de koninklijke tweeling die onverwacht de macht heeft in Zuidermark en beslissingen moet nemen in een angstige tijd en op het mensenkind Flint dat uit het elfenland is gekomen en een cruciale rol speelt in de komende oorlog. En op de oorlogskoningin van de elfen, die haar leger verzamelt en oprukt naar de mensen. Een lekker avonturenverhaal, spannend met hoofdfiguren die tot de verbeelding spreken. Bevat vier kaarten en enkele appendices. Paperback, kleine druk.

Over Tad Williams

CC BY 3.0 - Foto van/door Ejdzej

Robert Paul Williams (San Jose, Californië, 14 maart 1957), beter bekend onder zijn schrijversnaam Tad Williams, is een schrijver van epische fantasy. Door hem geschreven boekenreeksen zijn onder meer Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard (Memory, Sorrow and Thorn (MS&T)) en Anderland (Otherland).

Zijn derde grote boekenreeks is Schaduwmars (Shadowmarch), evenals MS&T een 'trilogie in vier delen'. Het eerste deel van deze reeks verscheen in 2004 in het Engels onder de titel Shadowmarch Volume One, wat in 2006 in het Nederlands werd vertaald als De Schaduwgrens. Het tweede deel getiteld Shadowplay verscheen in 2007 in het Engels. Schaduwval en Schaduwhart verschenen in respectievelijk 2010 en 2011.

Williams bracht in 2012, 2013 en 2014 The Dirty Streets of Heaven, Happy Hour in Hell en Sleeping Late on Judgement Day uit. Deze drie boeken vormen in deze volgorde de Bobby Dollar-t…Lees verder op Wikipedia