Boek
Nederlands

Schaduwhart

Tad Williams (auteur), Erica Feberwee (vertaler)
Prinses Brionie en haar tweelingbroer Barrick werken samen met hun voormalige vijanden de Qar om het woestijnvolk de Xis te bestrijden.
Titel
Schaduwhart
Auteur
Tad Williams
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shadowheart
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2017 | Andere uitgaves
829 p. : ill.
ISBN
9789024572625 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit vierde en laatste deel werken mensen en de 'Qar' (oftewel elfen) nu samen om de gekke keizer van het woestijnvolk de Xis te stoppen. In voorgaande delen vochten de Qar en mensen tegen elkaar; nu is duidelijk dat de Xis hun gezamenlijke vijand is. De keizer of Autarch wil de goden die diep onder het kasteel Zuidermark slapen, wekken en onder controle brengen. Prinses Brionie en haar tweelingbroer Barrick verzamelen afzonderlijk van elkaar bondgenoten om de Autarch te stoppen en moeten een hoop tegenstand overwinnen. Een klassiek en spannend verhaal vol bizarre personages en subplotten. Er zijn misschien iets te veel cliffhangers, omdat de schrijver elk subverhaal stopt op een spannend moment, om na twee pagina's weer verder te gaan. Na een tijdje gaat die truc vervelen. Williams bewees in de jaren negentig goede fantasy te kunnen schrijven en doet dit met het degelijke 'Schaduwwereld' weer. Met voorin enkele kaartjes en plattegronden en achterin verklarende lijsten van personen,…Lees verder

Over Tad Williams

CC BY 3.0 - Foto van/door Ejdzej

Robert Paul Williams (San Jose, Californië, 14 maart 1957), beter bekend onder zijn schrijversnaam Tad Williams, is een schrijver van epische fantasy. Door hem geschreven boekenreeksen zijn onder meer Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard (Memory, Sorrow and Thorn (MS&T)) en Anderland (Otherland).

Zijn derde grote boekenreeks is Schaduwmars (Shadowmarch), evenals MS&T een 'trilogie in vier delen'. Het eerste deel van deze reeks verscheen in 2004 in het Engels onder de titel Shadowmarch Volume One, wat in 2006 in het Nederlands werd vertaald als De Schaduwgrens. Het tweede deel getiteld Shadowplay verscheen in 2007 in het Engels. Schaduwval en Schaduwhart verschenen in respectievelijk 2010 en 2011.

Williams bracht in 2012, 2013 en 2014 The Dirty Streets of Heaven, Happy Hour in Hell en Sleeping Late on Judgement Day uit. Deze drie boeken vormen in deze volgorde de Bobby Dollar-t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties