Boek
Nederlands

Schaduwspel

Tad Williams (auteur), Erica Feberwee (vertaler)
Een koningszoon en zijn tweelingzuster moeten elk hun eigen weg gaan teneinde hun land, de mensen en de elfen te kunnen redden.
Titel
Schaduwspel
Auteur
Tad Williams
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shadowplay
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011 | Andere uitgaves
798 p.
ISBN
9789024596935 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zuidermark is in handen van Hendon Tolly die van zins is de macht definitief te veroveren. Het land wordt omsingeld door het Elfenleger, dat wacht op een signaal om alle mensen alsnog af te slachten en het land terug te nemen. Ondertussen bevindt kroonprins Barrick zich in het Elfenland en krijgt uiteindelijk een opdracht om een krachtobject naar de Elfenkoning te brengen, om beide volkeren, Elfen èn Mensen, te kunnen redden van de komende ramp dat de oude goden wakker zullen worden. Brionie, zijn tweelingzus, vlucht ondertussen in vermomming door haar land op weg naar mogelijke hulp van de koning van een aangrenzend land. Thuis in Zuidermark komen er verschillende krachten in actie om de waarheid over het verraad aan het licht te brengen en het tij te keren. Dit vervolg op 'Schaduwgrens' (2006)* is het tweede deel in een trilogie. Het verhaal zit vol spanning, actie en mysterie; een aantal scènes en figuranten is duidelijk op Tolkien geïnspireerd. Een goed fantasy/avonturenverhaal, m…Lees verder

Over Tad Williams

CC BY 3.0 - Foto van/door Ejdzej

Robert Paul Williams (San Jose, Californië, 14 maart 1957), beter bekend onder zijn schrijversnaam Tad Williams, is een schrijver van epische fantasy. Door hem geschreven boekenreeksen zijn onder meer Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard (Memory, Sorrow and Thorn (MS&T)) en Anderland (Otherland).

Zijn derde grote boekenreeks is Schaduwmars (Shadowmarch), evenals MS&T een 'trilogie in vier delen'. Het eerste deel van deze reeks verscheen in 2004 in het Engels onder de titel Shadowmarch Volume One, wat in 2006 in het Nederlands werd vertaald als De Schaduwgrens. Het tweede deel getiteld Shadowplay verscheen in 2007 in het Engels. Schaduwval en Schaduwhart verschenen in respectievelijk 2010 en 2011.

Williams bracht in 2012, 2013 en 2014 The Dirty Streets of Heaven, Happy Hour in Hell en Sleeping Late on Judgement Day uit. Deze drie boeken vormen in deze volgorde de Bobby Dollar-t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties