Boek
Nederlands

Stad van gouden schaduw

Tad Williams (auteur), Tom Van Son (vertaler), Rein Van Essen (vertaler)
In een wereld waarin men actief kan deelnemen aan Virtual Realities raken personen die dat doen in het werkelijke leven in coma. Enkele verwanten van hen gaan op onderzoek uit.
Titel
Stad van gouden schaduw
Auteur
Tad Williams
Vertaler
Tom Van Son Rein Van Essen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
City of golden shadow
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2006 | Andere uitgaves
783 p.
ISBN
90-245-4975-2 9789024549757

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Williams maakte met zijn debuut - de Tolkieneske fantasy-trilogie 'De boeken van heugenis, smart en het sterrenzwaard' - een diepe indruk. Inmiddels is hij een van de toonaangevende schrijvers in het fantasy-genre. In de serie 'Anderland' slaat hij een nieuwe weg in: hard-core SF (cyberpunk), met detective- en fantasy-elementen. Het verhaal speelt in de nabije toekomst, waarin een wereldomvattend computernetwerk mensen in staat stelt virtuele werelden te bezoeken: de Eerste Wereldoorlog, Alice in Wonderland, de IJstijd, een denkbeeldig Amerika zonder blanken: het is allemaal mogelijk in Anderland. Als echter mensen niet meer uit Anderland terugkeren, gaat de Zuid-Afrikaanse lerares Renie Sulaweyo op zoek naar haar broer, daarbij geholpen door een sjamaan Bosjesman. Dit is deel 1 van de serie. Williams heeft veel liefhebbers en voor deze intrigerende en gelaagde roman zal veel belangstelling bestaan. Pocketeditie, kleine druk.

Over Tad Williams

CC BY 3.0 - Foto van/door Ejdzej

Robert Paul Williams (San Jose, Californië, 14 maart 1957), beter bekend onder zijn schrijversnaam Tad Williams, is een schrijver van epische fantasy. Door hem geschreven boekenreeksen zijn onder meer Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard (Memory, Sorrow and Thorn (MS&T)) en Anderland (Otherland).

Zijn derde grote boekenreeks is Schaduwmars (Shadowmarch), evenals MS&T een 'trilogie in vier delen'. Het eerste deel van deze reeks verscheen in 2004 in het Engels onder de titel Shadowmarch Volume One, wat in 2006 in het Nederlands werd vertaald als De Schaduwgrens. Het tweede deel getiteld Shadowplay verscheen in 2007 in het Engels. Schaduwval en Schaduwhart verschenen in respectievelijk 2010 en 2011.

Williams bracht in 2012, 2013 en 2014 The Dirty Streets of Heaven, Happy Hour in Hell en Sleeping Late on Judgement Day uit. Deze drie boeken vormen in deze volgorde de Bobby Dollar-t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties