Boek
Nederlands

Zee van zilveren licht

Tad Williams (auteur), Rein Van Essen (vertaler)
De simulaties van de verwanten van de kinderen die in coma liggen, krijgen zoveel tegenslag te verduren dat de redding van hun verwanten in gevaar komt.
Titel
Zee van zilveren licht
Auteur
Tad Williams
Vertaler
Rein Van Essen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sea of silver light
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2006 | Andere uitgaves
959 p. : ill.
ISBN
90-245-5329-6 9789024553297

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit is het concluderende deel van de populaire Anderland-serie, een intrigerende mix van epische fantasy en high-tech sciencefiction. Een aantal mensen zit gevangen in een virtuele wereld en wordt belaagd door een moordenaar. Alhoewel het boek begint met een samenvatting van de voorgaande drie delen, is het toch noodzakelijk dat de lezer kennis heeft genomen van de eerdere delen; dit afsluitende boek staat niet op zichzelf. De auteur geeft een antwoord op alle vragen die in de eerdere boeken zijn opgeworpen, al was de conclusie van de serie enigszins teleurstellend. Alhoewel het een dik boek is, blijft het boeien door de goedontwikkelde personages, de vele geschetste werelden en de vele actie. Het taalgebruik is niet moeilijk, de actie is niet overdadig gewelddadig. Boeiend zijn de vele verwijzingen in deze serie, zoals naar 1001 Nacht, Alice in Wonderland en het Romeinse rijk. Komisch is dat nu het internet aardig wat van zijn glans heeft verloren, het centrale thema van de serie (he…Lees verder

Over Tad Williams

CC BY 3.0 - Foto van/door Ejdzej

Robert Paul Williams (San Jose, Californië, 14 maart 1957), beter bekend onder zijn schrijversnaam Tad Williams, is een schrijver van epische fantasy. Door hem geschreven boekenreeksen zijn onder meer Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard (Memory, Sorrow and Thorn (MS&T)) en Anderland (Otherland).

Zijn derde grote boekenreeks is Schaduwmars (Shadowmarch), evenals MS&T een 'trilogie in vier delen'. Het eerste deel van deze reeks verscheen in 2004 in het Engels onder de titel Shadowmarch Volume One, wat in 2006 in het Nederlands werd vertaald als De Schaduwgrens. Het tweede deel getiteld Shadowplay verscheen in 2007 in het Engels. Schaduwval en Schaduwhart verschenen in respectievelijk 2010 en 2011.

Williams bracht in 2012, 2013 en 2014 The Dirty Streets of Heaven, Happy Hour in Hell en Sleeping Late on Judgement Day uit. Deze drie boeken vormen in deze volgorde de Bobby Dollar-t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties