Boek
Nederlands

Vrees me ; Verwoest me

Tahereh Mafi (auteur), Merel Leene (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Bevat
Vrees me
Verwoest me
Titel
Vrees me ; Verwoest me
Auteur
Tahereh Mafi
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shatter me ; Destroy me
Uitgever
Alkmaar: Blossom Books, [2018]
351, 134 p.
Aantekening
Vrees me is het eerste deel van de Touching Juliette-serie. In dit boek is ook de novelle Verwoest me opgenomen, dit is een tussendeel tussen Vrees me (dl.1) en Breek me (dl.2), geschreven vanuit het perspectief van het personage Warner.
ISBN
9789463492157 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 14 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Tahereh Mafi

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Iraans-Amerikaans schrijfster van sciencefiction- en fantasyboeken.

Biografie

Tahereh Mafi werd in 1988 geboren in een klein dorp in Connecticut als jongste van vijf kinderen en heeft vier oudere broers. Haar ouders zijn Iraanse immigranten. Op twaalfjarige leeftijd verhuisde de familie naar Noord-Californië en twee jaar later naar Orange County. Mafi studeerde eerst af aan de University High School in Irvine (Californië) en later aan de Soka University of America in Aliso Viejo (Californië). Ze heeft een grote talenkennis en beheerst in verschillende mate acht verschillende talen. Ze studeerde een semester in Barcelona, waarbij ze zich op de Spaanse literatuur toelegde.

Haar debuutroman Shatter Me, werd gepubliceerd op 15 november 2011. In haar Touching Juliette-serie, sciencefictionromans in een dystopische toekomst, volgden nog vier boeken. In augustus 20…Lees verder op Wikipedia

Suggesties