Tijdens WO II komt het naïeve patriottisme van een Duits jongetje dat als enige kameraad zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler heeft, onder druk te staan door een Joods meisje dat als onderduikster op zolder woont.
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2020
1 blu-ray
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 1 uur 48 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Saans, Cinees, Engels voor slechtzienden Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Mandarijn, Deens, Fins, Zweeds, Spaans, Noors, Japans, Engels voor slechthorenden Gebaseerd op het boek Caging skies
EAN
8717418569280

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Controversiële satirische oorlogsfilm (2019), script en regie van Taika Waititi (What we do in the shadows) naar de roman ‘Caging Skies’ van Christine Leunens. Met Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie (Leave no trace), Scarlett Johansson (Marriage story, Under the skin, Ghost in the shell) en Taika Waititi. Een jongen wordt tijdens WO II in Duitsland opgevoed door zijn alleenstaande moeder en heeft maar één kameraad: zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler. Zijn naïeve patriottisme komt onder druk te staan door een joods meisje dat als onderduikster op zolder woont. Beoordeling IMDb: 7,9. Bart van der Put (Parool 2-1-’20): ‘WW2-komedie Jojo Rabbit is een krampachtige miskleun (…) Het boek is geen provocerende komedie en dat is Waititi’s film aanvankelijk wel.’ Berend Jan Bockting (Volkskrant 1-1-’20): ‘Waititi laat zijn publiek (...) schrikken van het eigen gelach. Maar wie niet lacht ziet een maker die te veel wil en zijn hand overspeelt’ (3 sterren). Coen van Zwol (NRC 31-12-‘19): '…Lees verder

Over Taika Waititi

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Taika David Cohen (geboren 16 augustus 1975) beter bekend als Taika Waititi, is een Nieuw-Zeelands komiek, regisseur, scenarioschrijver en acteur.

Biografie

Taika Waititi werd op 16 augustus 1975 geboren in Raukokore, Bay of Plenty, Nieuw-Zeeland. Zijn moeder is van Russisch-Joodse afkomst en zijn vader is een Maori. Hij gebruikt soms de artiestennaam Taika Cohen, een verwijzing naar de familienaam van zijn moeder. Hij studeerde in Wellington aan Onslow College en Victoria University.

Carrière

Tijdens zijn studentenjaren maakte hij deel uit van het komisch gezelschap So You're a Man, met wie hij in Nieuw-Zeeland en Australië optrad. Ook komiek Jemaine Clement maakte deel uit van het gezelschap. Met hem vormde Waititi later ook het komisch duo The Humourbeasts.

Reeds eind jaren 1990 begon hij met acteren in tv-series en lowbudgetfilms…Lees verder op Wikipedia