Dvd
Japans

One missed call

Takashi Miike (regisseur), Yasushi Akimoto (naar het werk van)
Vier scholieren ontvangen mysterieuze telefoonoproepen waarin zij hun eigen stem horen op het moment van hun dood
Titel
One missed call
Regisseur
Takashi Miike
Naar het werk van
Yasushi Akimoto
Taal
Japans
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Total Film Home Entertainment, 2005
1 dvd-video
Oorspr. opname
2003
Speelduur
112 min.
Aantekening
Japans gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar Chakushin ari
ISBN
90-8514-078-1 9789085140788

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Veelfilmer Miike Takeshi is o.a. bekend door zijn gewelddadige cultfilms als Ichi the killer en Dead or alive. Met deze nieuwe horrorfilm richt hij zich meer op de mainstream horror en mysterie. Het verhaal draait rond vier scholieren die belaagd worden door mysterieuze telefoonoproepen. De berichtjes laten hun eigen stem horen op het moment van hun dood. En deze aankondiging wordt drie dagen later bewaarheid, ook al worden de slachtoffers nog zo grondig omringd door camera's, politieagenten etc. Koen Kleijn (Algemeen Dagblad 7-4-'04) vindt de film een degelijke publieksthriller die volgt in de sporen van The ring*. '(...) lekkere, originele en exotische horrordelicatesse, die leuk inspeelt op de hypnotische relatie tussen moderne pubers en hun mobieltjes. (...) Dit is smakelijk vakwerk, geestig en doodeng.' Als bonus is er o.a een lange 'making of' waarin goed te zien is hoe de film is opgenomen.

Over Takashi Miike

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Olivier Strecker

Takashi Miike (三池 崇史, Miike Takashi ; Osaka, 24 augustus 1960) is een Japans filmregisseur.

Biografie

Takashi Miike studeerde aan de Yokohama Hoso Eiga Senmon Gakko-school. De eerste films die hij regisseerde, waren televisiefilms. Zijn eerste bioscoopfilm was Shinjuku Triad Society uit 1995. Met de horrorfilm Odishon (Audition) (2000) kreeg hij wereldwijde bekendheid. Andere bekende films van hem zijn de drie Dead or Alive-films en de extreem bloederige mangaverfilming Ichi The Killer.

Filmografie

  • 2014 - As the Gods Will
  • 2012 - Ai to makoto
  • 2012 - Gyakuten saiban (Ace Attorney)
  • 2011 - Nintama Rantarô (Ninja Kids!!!)
  • 2011 - Ichimei (Hara-Kiri : Death of a Samuraï)
  • 2010 - Jûsan-nin no shikaku (13 Assassins)
  • 2010 - Zeburâman: Zebura Shiti no gyakushû (Zebra…Lees verder op Wikipedia