Boek
Nederlands

De dag dat ... ik op de wc plaste

Tamara Bos (auteur), Alex De Wolf (illustrator)
+1
De dag dat ... ik op de wc plaste
×
De dag dat ... ik op de wc plaste De dag dat ... ik op de wc plaste

De dag dat ... ik op de wc plaste

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Loek is bijna drie. Hij kan al heel veel dingen goed. Maar er is één ding dat hij nog niet zo goed kan, en dat is op de wc gaan. Loek vindt de pot zo groot en eng. Hij moet elke avond na het bad even oefenen, maar hij verstopt zich steeds. Mama weet hem altijd te vinden - tot hij zich verstopt op een plek waar ze hem écht niet zoekt! Een boek dat kinderen kan helpen bij het zindelijk worden
Titel
De dag dat ... ik op de wc plaste
Auteur
Tamara Bos
Illustrator
Alex De Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2006
[28] p. : ill.
ISBN
90-258-4909-1
Plaatsingssuggestie
Zindelijk zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De dag dat... ik op de wc plaste

Loek is bijna drie en zusje Lila is vier. Lila die kan al heel veel. Loek ook, maar toch kan hij nog niet op de grote wc plassen. Hij vindt het kamertje van de grote wc zo klein. De pot is zo wit en de mond van de grote wc staat zo wijd open. Papa en mama weten dat Loek de wc eng vindt. Telkens Loek en Lila 's avonds in bad zijn geweest, gaat Lila een plas doen op de grote wc. Loek verstopt zich steeds en mama en papa moeten hem dan zoeken. Hij verstopt zich in de kast, de verkleedkoffer, de wasmand...maar mama en papa vinden hem altijd. Vandaag echter loopt mama te zoeken maar Loek is niet te vinden... Alleen in de grote wc heeft mama nog niet gekeken! Een boek dat kinderen kan helpen om zindelijk te worden. Het heeft een eenvoudige tekst en duidelijke illustraties die zeer overtuigend overkomen. Maar zolang de knop in hun bolletje niet omgedraaid is, gaan al die boekjes niet helpen.

Over Tamara Bos

Tamara Bos (Ede, 13 augustus 1967) is een Nederlandse scenario- en kinderboekenschrijfster.

Biografie

Bos is bekend van haar scripts voor jeugdprogramma's en -films, waaronder Dag Juf, tot morgen, Mijn Franse tante Gazeuse, Otje en Minoes.

Bij uitgeverij Leopold zijn enkele boeken van Tamara Bos verschenen: Winky en het paard van Sinterklaas, Kowboy Kuuk en De neef van tante Eef. Uitgeverij Klaproos gaf twee prentenboeken van haar uit en het boek Rosa Pardon en haar speurvarken (febr. 2003: Pluim van de maand).

Tamara is de dochter van filmmaker Burny Bos, met wie ze regelmatig samenwerkt.

Filmografie

Televisie

  • Dag Juf, tot morgen (1994), bekroond met de Lira Scenarioprijs 1999
  • Mijn Franse tante Gazeuse (1996)
  • Otje (1998)
  • Knofje (in samenwerking …Lees verder op Wikipedia

Suggesties