Boek
Nederlands

De tas van moos

Tamara Bos (auteur), Tineke Meirink (illustrator)
+1
De tas van moos
×
De tas van moos De tas van moos
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Moos zit in de bus. Hij gaat naar les. Ze zijn bij het bad. Moos stapt uit. Waar is zijn tas? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Zwemmen
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
De tas van moos
Auteur
Tamara Bos
Illustrator
Tineke Meirink
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015 | Andere uitgaven
27 p. : ill.
ISBN
9789048709892 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Moos gaat met zijn vader Bas met de bus naar het zwembad. Er is zo veel te zien dat hij bij het uitstappen zijn tas vergeet. Maar gelukkig kan Bas hard rennen. Een boek uit de serie ‘Ik lees!’* voor beginnende lezers. Op iedere twee pagina’s staat een illustratie en een tekst van vijf tot dertien korte regels. De teksten bevatten eenlettergrepige woorden, en alle zinnen beginnen op een nieuwe regel en bevatten geen hoofdletters, AVI-Start. Het verhaal is eenvoudig, maar is wel aantrekkelijk en de moeite waard om te lezen. Het past bij deze leeftijdsgroep. De kleurige illustraties geven een mooie aanvulling op de tekst. De vormgeving van het omslag en de bladspiegel is vrolijk, fris en overzichtelijk. Achter in het boek staan nog vier zoekopdrachten die kinderen stimuleren om goed naar de tekeningen te kijken en de tekst nog eens te lezen. Een aardig verhaal in een vlotte stijl geschreven. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Tamara Bos

Tamara Bos (Ede, 13 augustus 1967) is een Nederlandse scenario- en kinderboekenschrijfster.

Biografie

Bos is bekend van haar scripts voor jeugdprogramma's en -films, waaronder Dag Juf, tot morgen, Mijn Franse tante Gazeuse, Otje en Minoes.

Bij uitgeverij Leopold zijn enkele boeken van Tamara Bos verschenen: Winky en het paard van Sinterklaas, Kowboy Kuuk en De neef van tante Eef. Uitgeverij Klaproos gaf twee prentenboeken van haar uit en het boek Rosa Pardon en haar speurvarken (febr. 2003: Pluim van de maand).

Tamara is de dochter van filmmaker Burny Bos, met wie ze regelmatig samenwerkt.

Filmografie

Televisie

  • Dag Juf, tot morgen (1994), bekroond met de Lira Scenarioprijs 1999
  • Mijn Franse tante Gazeuse (1996)
  • Otje (1998)
  • Knofje (in samenwerking …Lees verder op Wikipedia