Boek
Nederlands

Duizend vissen in de zee : tel maar mee!

Tamara Bos (auteur), Barbara de Wolf (illustrator)
+1
Duizend vissen in de zee : tel maar mee!
×
Duizend vissen in de zee : tel maar mee! Duizend vissen in de zee : tel maar mee!

Duizend vissen in de zee : tel maar mee!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
In twaalf versjes zijn er vissen die hun neus achterna zwemmen, vissen met verdriet en vissen die vast raken in een plastic fles. Het zijn er wel duizend, tel je mee? Met paginagrote collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.
Onderwerp
Vissen, Tellen, Kleuren
Titel
Duizend vissen in de zee : tel maar mee!
Auteur
Tamara Bos
Illustrator
Barbara de Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789024589937 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Telboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In twaalf versjes zijn er onder andere vissen die hun neus achterna zwemmen, vissen die van mensenvoetenschilfertjes houden en vissen met verdriet. De versjes van scenarist en kinderboekenauteur Tamara Bos (bekend van ‘Het paard van Sinterklaas’ en ‘Kapsalon Romy’) zijn toegankelijk; ze gaan soms over heel serieuze onderwerpen en zijn dan weer luchtig. Bos maakt goed gebruik van herhaling, tegenstellingen, opsommingen en rijm. En ze schuwt wat onbekendere woorden niet, zoals wonderwel en exquis. Alleen het ritme is niet bij alle versjes even sterk. De ik-figuur in de versjes geeft soms grappig commentaar (‘ik vind ze maar goor’). De lezer wordt af en toe ook aangesproken. Dat begint al bij de titel en eindigt bij het laatste versje (‘je bent een heuse held’). Lezers worden uitgedaagd om alle duizend vissen in het boek te tellen. En die vissen van illustrator Barbara de Wolf, die stelen de show. De eerste spread knalt er direct uit: boordevol met rode vissen in allerlei soorten en mate…Lees verder

Duizend vissen in de zee

Dit boek geeft je al direct kriebels in de  buik wanneer je het vastneemt. Je ziet op de cover een aantal in papier uitgeknipte vissen tussen wat lichte kwallen zwemmen. De vormen, kleuren en formaten verschillen en geven het geheel iets heel speels. Als subtitel lees je: Tel maar mee. Wauw, gaan in dit boek echt 1000 vissen rondzwemmen? En moet ik die allemaal gaan tellen?Op de eerste tekening word ik overspoeld door rode creaties. De stijl van de cover doorgetrokken in collagestijl. Het rijmpje erbij verklapt dat er 105 wezentjes te tellen vallen. Op de volgende pagina krioelen er lichtblauwe vissen. Ook een meeuw overschouwt het geheel. Het rijm gaat hier over hem: Mart de meeuw, die houdt van gefrituurd eten. Geen getal in het rijm te bespeuren. Zal ik me wagen aan een telling? Gelukkig las ik op voorhand de achterflap die vermeldde dat er altijd wel ergens een cijfer in de tekening verstopt zit en zo verklapt hoeveel vissen er op de tekening staan. …Lees verder

Over Tamara Bos

Tamara Bos (Ede, 13 augustus 1967) is een Nederlandse scenario- en kinderboekenschrijfster.

Biografie

Bos is bekend van haar scripts voor jeugdprogramma's en -films, waaronder Dag Juf, tot morgen, Mijn Franse tante Gazeuse, Otje en Minoes.

Bij uitgeverij Leopold zijn enkele boeken van Tamara Bos verschenen: Winky en het paard van Sinterklaas, Kowboy Kuuk en De neef van tante Eef. Uitgeverij Klaproos gaf twee prentenboeken van haar uit en het boek Rosa Pardon en haar speurvarken (febr. 2003: Pluim van de maand).

Tamara is de dochter van filmmaker Burny Bos, met wie ze regelmatig samenwerkt.

Filmografie

Televisie

  • Dag Juf, tot morgen (1994), bekroond met de Lira Scenarioprijs 1999
  • Mijn Franse tante Gazeuse (1996)
  • Otje (1998)
  • Knofje (in samenwerking …Lees verder op Wikipedia