Boek
Nederlands

Het geheim van Anna's dagboek

Tamara Bos (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Het geheim van Anna's dagboek
×
Het geheim van Anna's dagboek Het geheim van Anna's dagboek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Loes leest in Anna's dagboek haar geheim. Samen bedenken ze een plan om Anna niet naar Australie͏̈ te laten verhuizen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI 7
Titel
Het geheim van Anna's dagboek / Tamara Bos ; met tek. van Saskia Halfmouw
Auteur
Tamara Bos
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2003
90 p. : ill.
ISBN
90-258-4220-8

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In Het geheim van Anna's dagboek wordt een meisjesvriendschap op de helling gezet door een nakende verhuis. Het is Anna, de vriendin van Loes, die naar Australië zal verhuizen en dat is niet naar de zin van de twee meisjes. Eerst weet Loes niet wat er aan de hand is en daarom leest ze stiekem in Anna's dagboek. De twee proberen het verhuisplan te verijdelen door van huis weg te lopen en te logeren bij Loes haar vader.

Herkenbaar. Hollandse inslag. Ook over gescheiden ouders. Eind goed, al goed, want Anna kan nu met Loes e-mailen. [Sofie De Jonckheere]
Anna, het vriendinnetje van Loes, komt na een lange vakantie in Australië weer thuis. In de vriendschap is echter iets veranderd: Anna is afstandelijk en nors. Loes ontvreemdt het dagboek van Anna en ontdekt haar geheim: Anna's ouders willen emigreren naar Australië. Nu Loes haar geheim weet, beramen ze samen een plan om de verhuizing te dwarsbomen. Ze vluchten naar Loes' vader, die ze na de scheiding niet meer gezien heeft. Anna zal toch in Australië gaan wonen, maar het contact tussen Loes en haar vader is hersteld. Door Loes' nieuwe computer blijft de vriendschap bestaan. Leesboekje uit een reeks. Eenvoudig taalgebruik, overzichtelijke bladspiegel, korte hoofdstukken en aansprekende zwartwitillustraties. Kortom, een vlot leesbaar boekje waarin het verlies van een hartsvriendin evolueert in het herwinnen van het contact met vader. Achterin het geheim van de schrijfster en een verwijzing naar de website (www.geheimvan.nl). Voorin serieoverzicht. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Tamara Bos

Tamara Bos (Ede, 13 augustus 1967) is een Nederlandse scenario- en kinderboekenschrijfster.

Biografie

Bos is bekend van haar scripts voor jeugdprogramma's en -films, waaronder Dag Juf, tot morgen, Mijn Franse tante Gazeuse, Otje en Minoes.

Bij uitgeverij Leopold zijn enkele boeken van Tamara Bos verschenen: Winky en het paard van Sinterklaas, Kowboy Kuuk en De neef van tante Eef. Uitgeverij Klaproos gaf twee prentenboeken van haar uit en het boek Rosa Pardon en haar speurvarken (febr. 2003: Pluim van de maand).

Tamara is de dochter van filmmaker Burny Bos, met wie ze regelmatig samenwerkt.

Filmografie

Televisie

  • Dag Juf, tot morgen (1994), bekroond met de Lira Scenarioprijs 1999
  • Mijn Franse tante Gazeuse (1996)
  • Otje (1998)
  • Knofje (in samenwerking …Lees verder op Wikipedia

Suggesties