Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het paard van Sinterklaas

Ook verschenen als Winky en het paard van Sinterklaas

Tamara Bos (auteur), Hugo van Look (illustrator)
+1
Het paard van Sinterklaas
×
Het paard van Sinterklaas Het paard van Sinterklaas

Het paard van Sinterklaas

Ook verschenen als Winky en het paard van Sinterklaas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De Chinese Winky woont nu een jaar in Nederland. Ze wil heel graag een paard en als ze andere kinderen hoort praten over de cadeaus die Sinterklaas brengt, vraagt ze hem een paard. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Het paard van Sinterklaas
Ook verschenen als
Winky en het paard van Sinterklaas
Auteur
Tamara Bos
Illustrator
Hugo van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2007 | Andere uitgaven
82 p. : ill.
Aantekening
Wordt vervolgd door: Waar is het paard van Sinterklaas?
ISBN
9789025851873

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Chinese Winky Wong (6) woont nu een jaar in Nederland. Zij gaat naar school en rijdt graag op Saartje, een paard uit de manege van tante Cor. Dan wordt Saartje ziek en gaat dood. Winky wil niets liever dan een eigen paard krijgen. Het is sinterklaastijd. Alle kinderen uit de klas zijn heel uitgelaten, maar Winky kent Sinterklaas niet. Als de kinderen vertellen wat Sinterklaas voor kinderen doet, probeert ze hem op allerlei manieren te vertellen dat ze een paard wil hebben. De zeventien korte hoofdstukken vormen samen het verhaal over Winky, maar zijn ook als afzonderlijke verhaaltjes te lezen. Op bijna elke dubbele pagina staat een aardige zwartwittekening. Het verhaal vertelt over de tradities rondom het sinterklaasfeest, gezien door de ogen van een buitenlands kind. Deze herdruk heeft een foto-omslag van de film*. Een leuk voorleesboek voor jonge, ook allochtone, kinderen in de sinterklaastijd. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Het paard van Sinterklaas

Winky Wong is op zesjarige leeftijd met haar moeder verhuisd vanuit China naar Nederland, waar haar vader een restaurantje runt. Ze moet wennen aan de nieuwe taal en gewoonten maar bij de oude pony Saartje, die in een weitje niet ver van haar huis staat, vindt ze troost. Als Winky’s moeder plots naar China moet om voor haar zieke vader te zorgen, wordt Saartje nog belangrijker. Zodra Winky ’s avonds klaar is met kleine klusjes in het restaurant, fietst ze naar het weitje waar ze Saartje knuffelt en wortels voert. Zo leert ze tante Cor en oom Siem kennen, de eigenaars van de manège waartoe Saartje behoort. Winky wil graag leren rijden maar haar vader vindt haar veel te klein en paardrijden lijkt hem erg gevaarlijk. Groot is de schok en het verdriet wanneer de oude Saartje sterft. Mama is ver weg, Saartje is dood en Winky voelt zich heel alleen. Rond die tijd hoort Winky op school vertellen over Sinterklaas. Dat blijkt een hele lieve man, die in China onbekend is, maar de kinderen in…Lees verder

Over Tamara Bos

Tamara Bos (Ede, 13 augustus 1967) is een Nederlandse scenario- en kinderboekenschrijfster.

Biografie

Bos is bekend van haar scripts voor jeugdprogramma's en -films, waaronder Dag Juf, tot morgen, Mijn Franse tante Gazeuse, Otje en Minoes.

Bij uitgeverij Leopold zijn enkele boeken van Tamara Bos verschenen: Winky en het paard van Sinterklaas, Kowboy Kuuk en De neef van tante Eef. Uitgeverij Klaproos gaf twee prentenboeken van haar uit en het boek Rosa Pardon en haar speurvarken (febr. 2003: Pluim van de maand).

Tamara is de dochter van filmmaker Burny Bos, met wie ze regelmatig samenwerkt.

Filmografie

Televisie

  • Dag Juf, tot morgen (1994), bekroond met de Lira Scenarioprijs 1999
  • Mijn Franse tante Gazeuse (1996)
  • Otje (1998)
  • Knofje (in samenwerking …Lees verder op Wikipedia