Boek
Nederlands

Met opa door Europa

Tamara Bos (auteur), Tineke Meirink (illustrator)
+1
Met opa door Europa
×
Met opa door Europa Met opa door Europa
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De opa van Bien en Wout heeft een kampeerbus gekocht. Met z'n allen gaan ze op reis door Europa. AVI-E5. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vakantie, Grootouders
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
Met opa door Europa
Auteur
Tamara Bos
Illustrator
Tineke Meirink
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2019 | Andere uitgaven
58 p. : ill.
ISBN
9789048732937

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De opa van Bien en Wout heeft, van het geld dat hij met een loterij heeft gewonnen, een oud kampeerbusje gekocht. Nadat Bien, Wout, hun moeder en opa de bus opgeknapt hebben, gaan ze op vakantie door Europa. Een reis vol avontuur en pech. Het tweede deel over Bien en Wout, dat onafhankelijk van het eerste deel 'Op en top een topkok!'* gelezen kan worden. Een vlot leesbaar verhaal op AVI-E5, verdeeld in vijftien overzichtelijke hoofdstukken. Er worden veel dialogen gebruikt. De ruime bladspiegel, de gekleurde titels van de hoofdstukken, de gekleurde achtergronden en de vele illustraties maken het tot een aantrekkelijk geheel. Het boek begint met het voorstellen van de hoofdpersonen en eindigt met suggesties voor het houden van een boekpresentatie. Onderdeel van de leesmethode 'Estafette'. Een leuk verhaal voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Tamara Bos

Tamara Bos (Ede, 13 augustus 1967) is een Nederlandse scenario- en kinderboekenschrijfster.

Biografie

Bos is bekend van haar scripts voor jeugdprogramma's en -films, waaronder Dag Juf, tot morgen, Mijn Franse tante Gazeuse, Otje en Minoes.

Bij uitgeverij Leopold zijn enkele boeken van Tamara Bos verschenen: Winky en het paard van Sinterklaas, Kowboy Kuuk en De neef van tante Eef. Uitgeverij Klaproos gaf twee prentenboeken van haar uit en het boek Rosa Pardon en haar speurvarken (febr. 2003: Pluim van de maand).

Tamara is de dochter van filmmaker Burny Bos, met wie ze regelmatig samenwerkt.

Filmografie

Televisie

  • Dag Juf, tot morgen (1994), bekroond met de Lira Scenarioprijs 1999
  • Mijn Franse tante Gazeuse (1996)
  • Otje (1998)
  • Knofje (in samenwerking …Lees verder op Wikipedia