Boek
Nederlands

Op en top een topkok!

Tamara Bos (auteur), Tineke Meirink (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bien en Wout gaan in de kerstvakantie samen met hun moeder en opa naar het warme eiland Sint Maarten. Maar net met Kerst is de kok ziek. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Grootouders, Vakantie
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Op en top een topkok!
Auteur
Tamara Bos
Illustrator
Tineke Meirink
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2017
58 p. : ill.
ISBN
9789048732777 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op zijn verjaardag krijgt Opa Jef van zijn kleinkinderen Bien en Wout een lot. Opa wint veel geld met dat lot, maar dat maakt hem niet blij. Hij mist oma en hij mist zijn werk als kok. Geld verandert dat niet. Het geld geeft hij daarom aan de moeder van Bien en Wout. Samen besluiten ze om er een mooie reis van te maken, en opa moet natuurlijk mee. Rond Kerst zijn ze met z’n vieren op het warme eiland Sint Maarten. Ze logeren in een luxe hotel. Maar net met Kerst is de kok ziek. Het verhaal sluit uitstekend aan bij de belevingswereld van jonge kinderen. De tekst in korte hoofdstukken is gedrukt in duidelijke, dikke, zwarte, schreefloze letters. Hoofdstuktitels zijn gedrukt in groen. Elke nieuwe zin begint op een nieuwe regel. De zinslengte gaat tot maximaal elf woorden, waarbij af en toe een drielettergrepig woord wordt gebruikt. Ruime bladspiegel. Enkele paginagrote eenvoudige kleurenillustraties, die prima bij de tekst passen, fleuren het boekje op. Met voorin een kaart en overzicht …Lees verder

Over Tamara Bos

Tamara Bos (Ede, 13 augustus 1967) is een Nederlandse scenario- en kinderboekenschrijfster.

Biografie

Bos is bekend van haar scripts voor jeugdprogramma's en -films, waaronder Dag Juf, tot morgen, Mijn Franse tante Gazeuse, Otje en Minoes.

Bij uitgeverij Leopold zijn enkele boeken van Tamara Bos verschenen: Winky en het paard van Sinterklaas, Kowboy Kuuk en De neef van tante Eef. Uitgeverij Klaproos gaf twee prentenboeken van haar uit en het boek Rosa Pardon en haar speurvarken (febr. 2003: Pluim van de maand).

Tamara is de dochter van filmmaker Burny Bos, met wie ze regelmatig samenwerkt.

Filmografie

Televisie

  • Dag Juf, tot morgen (1994), bekroond met de Lira Scenarioprijs 1999
  • Mijn Franse tante Gazeuse (1996)
  • Otje (1998)Lees verder op Wikipedia