Boek
Nederlands

Pijn in mijn buik

Tamara Bos (auteur), Tineke Meirink (auteur)
+1
Pijn in mijn buik
×
Pijn in mijn buik Pijn in mijn buik
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kim moet naar les. Naar les in het bad. Maar Kim wil niet. Haar buik doet pijn. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Zwemmen
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Pijn in mijn buik
Auteur
Tamara Bos Tineke Meirink
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015 | Andere uitgaven
27 p. : ill.
ISBN
9789048709908 (2015)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kim krijgt haar eerste zwemles. Ze ziet er als een berg tegenop en krijgt al buikpijn bij de gedachte. Haar moeder dwingt haar toch te gaan. De badmeester weet haar wat op haar gemak te stellen. Er zijn ook andere kinderen onder wie haar klasgenootje Moos. Zal Kim dankzij hem dan toch haar watervrees weten te overwinnen? Een boek uit de serie ‘Ik lees!’* voor beginnende lezers. De tekst is gezet in een schreefloze letter en bevat klankzuivere eenlettergrepige woorden in kleine zinnetjes, zonder enjambement, AVI-M3. (Het woord ‘zwembad’ is in deze context leestechnisch niet bezwaarlijk.) Achterin staan drie eenvoudige zoekopdrachten. De gestileerde illustraties beperken zich in de vormgeving tot het essentiële en bevorderen daardoor mede het begrip van de tekst. Ze ontlenen een deel van hun aantrekkelijkheid aan de toch verrassende gezichtsuitdrukkingen. Knap om met beperkt woordarsenaal toch een aantrekkelijk boekje voor het aanvankelijk lezen in groep 3 te maken. Met meelees-cd (ca. …Lees verder

Over Tamara Bos

Tamara Bos (Ede, 13 augustus 1967) is een Nederlandse scenario- en kinderboekenschrijfster.

Biografie

Bos is bekend van haar scripts voor jeugdprogramma's en -films, waaronder Dag Juf, tot morgen, Mijn Franse tante Gazeuse, Otje en Minoes.

Bij uitgeverij Leopold zijn enkele boeken van Tamara Bos verschenen: Winky en het paard van Sinterklaas, Kowboy Kuuk en De neef van tante Eef. Uitgeverij Klaproos gaf twee prentenboeken van haar uit en het boek Rosa Pardon en haar speurvarken (febr. 2003: Pluim van de maand).

Tamara is de dochter van filmmaker Burny Bos, met wie ze regelmatig samenwerkt.

Filmografie

Televisie

  • Dag Juf, tot morgen (1994), bekroond met de Lira Scenarioprijs 1999
  • Mijn Franse tante Gazeuse (1996)
  • Otje (1998)Lees verder op Wikipedia