Boek
Nederlands

Waar is het paard van Sinterklaas?

Tamara Bos (auteur), Hugo van Look (illustrator)
+1
Waar is het paard van Sinterklaas?
×
Waar is het paard van Sinterklaas? Waar is het paard van Sinterklaas?

Waar is het paard van Sinterklaas?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Amerigo, het paard van Sinterklaas, staat in de manege waar Winky (7) vaak komt. Ze wil erg graag op Amerigo rijden, maar het paard is te groot voor haar. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Waar is het paard van Sinterklaas?
Auteur
Tamara Bos
Illustrator
Hugo van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2007 | Andere uitgaven
115 p. : ill.
Aantekening
Vervolg op: Het paard van Sinterklaas
ISBN
9789025851866

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vervolg op 'Het paard van Sinterklaas'*, het boek bij de gelijknamige film uit 2005. Anders dan de titel suggereert gaat dit verhaal niet of nauwelijks over de sinterklaastijd. Alleen in het laatste van de 26 hoofdstukken komt Sint op de proppen, dan pas is het sinterklaas. Zijn paard Amerigo staat gestald in de manege waar Winky mag helpen om de paarden te verzorgen. Winky (7) is de dochter van een Chinees echtpaar dat een restaurant runt. In dit verhaal wordt een stukje uit het leven van Winky verteld, haar liefde voor paarden, de thuissituatie en de spanning rond de komst van een baby. Gedachte- en gevoelsleven van het Chinese meisje worden verfijnd en subtiel beschreven. Soms reflecteert ze wel erg wijs op moeilijke situaties. De leugentjes die ze vertelt om zich uit netelige situaties te redden en de jaloezie op de baby zijn invoelbaar beschreven en geven identificatiemogelijkheden. De taal is eenvoudig en staat in korte zinnen. Brede marges, een ruime interlinie en wisselende re…Lees verder

Waar is het paard van Sinterklaas?

Sinterklaas is weer naar Spanje. Pas volgend jaar komt hij terug. In tussentijd mag Winky voor zijn paard Amerigo zorgen. Ze krijgt paardrijles op de pony Naf-naf, en tante Cor en oom Siem leren haar alles over het verzorgen van paarden. Winky vindt het allemaal fijn, maar toch kriebelt er iets. Ze wil zo graag op Amerigo rijden. Maar oom Siem en tante Cor vinden dat niet goed. Het paard is veel te groot. De maanden gaan voorbij en Winky leert steeds beter rijden - totdat er iets verschrikkelijks gebeurt ... Winky is alleen op de boerderij als Amerigo ontsnapt! Ze racet op haar fiets de duinen in, maar het paard is verdwenen. Winky heeft het moeilijk, vooral ook omdat haar moeder in het ziekenhuis ligt met een zusje in haar buik. Maar gelukkig vindt ze Amerigo net op tijd terug, voor Sinterklaas met zijn pakjesboot in Nederland arriveert. 'Waar is het paard van Sinterklaas' is het vervolg op het in 2005 verfilmde en gelauwerde 'Het paard van Sinterklaas'. De film won diverse Nederl…Lees verder

Over Tamara Bos

Tamara Bos (Ede, 13 augustus 1967) is een Nederlandse scenario- en kinderboekenschrijfster.

Biografie

Bos is bekend van haar scripts voor jeugdprogramma's en -films, waaronder Dag Juf, tot morgen, Mijn Franse tante Gazeuse, Otje en Minoes.

Bij uitgeverij Leopold zijn enkele boeken van Tamara Bos verschenen: Winky en het paard van Sinterklaas, Kowboy Kuuk en De neef van tante Eef. Uitgeverij Klaproos gaf twee prentenboeken van haar uit en het boek Rosa Pardon en haar speurvarken (febr. 2003: Pluim van de maand).

Tamara is de dochter van filmmaker Burny Bos, met wie ze regelmatig samenwerkt.

Filmografie

Televisie

  • Dag Juf, tot morgen (1994), bekroond met de Lira Scenarioprijs 1999
  • Mijn Franse tante Gazeuse (1996)
  • Otje (1998)Lees verder op Wikipedia