Boek
Nederlands

Winky en het paard van Sinterklaas

Tamara Bos (auteur), Hugo van Look (illustrator)
+1
Winky en het paard van Sinterklaas
×
Winky en het paard van Sinterklaas Winky en het paard van Sinterklaas

Winky en het paard van Sinterklaas

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De Chinese Winky woont nu een jaar in Nederland. Ze wil heel graag een paard en als ze andere kinderen hoort praten over de cadeaus die Sinterklaas brengt, vraagt ze hem een paard. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
Titel
Winky en het paard van Sinterklaas
Auteur
Tamara Bos
Illustrator
Hugo van Look
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010 | Andere uitgaven
197 p.
ISBN
9789025857073 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundel met twee eerder afzonderlijk uitgegeven verhalen over het meisje Winky. In 'Het paard van Sinterklaas' (in 2005 verfilmd) woont de Chinese Winky Wong (6) al een jaar in Nederland. Zij gaat naar school en rijdt graag op Saartje, een paard uit de manege van tante Cor. Dan wordt Saartje ziek en gaat dood. Winky wil niets liever dan een eigen paard krijgen. Het is sinterklaastijd. Alle kinderen uit de klas zijn heel uitgelaten, maar Winky kent Sinterklaas niet. Als de kinderen vertellen wat Sinterklaas voor kinderen doet, probeert ze hem op allerlei manieren te vertellen dat ze een paard wil hebben. In 'Waar is het paard van Sinterklaas?' staat Sinterklaas paard Amerigo gestald in de manege van tante Cor. In dit verhaal wordt een stukje uit het leven van Winky verteld, haar liefde voor paarden, de thuissituatie en de spanning rond de komst van een baby. Gedachte- en gevoelsleven van het Chinese meisje worden verfijnd en subtiel beschreven. Soms reflecteert ze wel erg wijs op moeili…Lees verder

Over Tamara Bos

Tamara Bos (Ede, 13 augustus 1967) is een Nederlandse scenario- en kinderboekenschrijfster.

Biografie

Bos is bekend van haar scripts voor jeugdprogramma's en -films, waaronder Dag Juf, tot morgen, Mijn Franse tante Gazeuse, Otje en Minoes.

Bij uitgeverij Leopold zijn enkele boeken van Tamara Bos verschenen: Winky en het paard van Sinterklaas, Kowboy Kuuk en De neef van tante Eef. Uitgeverij Klaproos gaf twee prentenboeken van haar uit en het boek Rosa Pardon en haar speurvarken (febr. 2003: Pluim van de maand).

Tamara is de dochter van filmmaker Burny Bos, met wie ze regelmatig samenwerkt.

Filmografie

Televisie

  • Dag Juf, tot morgen (1994), bekroond met de Lira Scenarioprijs 1999
  • Mijn Franse tante Gazeuse (1996)
  • Otje (1998)Lees verder op Wikipedia