Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Tijdrovers

Tanja De Jonge (auteur)
+1
Tijdrovers
×
Tijdrovers Tijdrovers
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Siem (14) gaat liever voetballen dan op zijn 10-jarige zusje te passen. Maar als Marit niet op tijd thuiskomt, gaat hij haar zoeken. Hij vindt vreemde berichten op haar telefoon en stuit op allerlei geheimzinnige zaken. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Tijdrovers
Auteur
Tanja De Jonge
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Holland, 2013
160 p.
ISBN
9789025112394 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Oppassen op je zusje omdat je moeder op woensdagmiddag weg moet, is het stomste wat er is. De veertienjarige Siem stemt dan ook mokkend toe dat hij een oogje in het zeil zal houden. Maar hij vindt het onzin, want Marit is al elf jaar en loopt echt niet in zeven sloten tegelijkertijd. Om daar nu het voetballen met zijn vrienden voor af te zeggen… Gelukkig is Marit het helemaal met hem eens en ze besluiten dat ieder die middag zijn eigen gang gaat en uiterlijk om vijf uur weer thuis is.
Helaas, om kwart over vijf is Marit nog niet terug en niemand weet waar ze kan zijn. Grote paniek, en beschuldigende vingers wijzen in de richting van Siem.
Omdat Marit volgens de politie het laatst gezien was bij het busstation in de stad, fietst Siem donderdagmorgen in alle vroegte naar het busstation om haar te zoeken. Marit vindt hij er niet, maar hij ontmoet wel Lena, een jonge vrouw met een grote hond die hem een kaartje geeft van haar broers tijdreisbedrijf Mirage. ‘Jillus Spackman haa…Lees verder
Siem (14) moet woensdagmiddag op zijn 10-jarige zusje Marit passen, terwijl zijn moeder weg is. Zowel hij als Marit hebben hier helemaal geen zin in. Siem stelt voor dat zij hun eigen gang gaan en om vijf uur thuis zijn. Maar als Marit maar niet thuiskomt, heeft Siem spijt van zijn beslissing en besluit hij haar zelf te gaan zoeken. Hij weet dat Marit naar de stad is gegaan met de bus. Bij het busstation ontmoet hij Lena met haar hond. Zij geeft hem een visitekaartje van het bedrijf Mirage, waar zij voor werkt. Het blijkt het begin van een bizar en spannend avontuur met veel vragen: van wie was de sms die Marit ontving en wat stond er in? Wat doet Mirage en wat betekent precies ‘het leven een stukje terugspoelen’? Dat het gebruik van mobiele telefoons en sociale media door jonge kinderen niet zonder gevaar is, illustreert de auteur in dit redelijk spannende sciencefiction-verhaal, met een link naar de huidige maatschappij. Hoewel het taalgebruik eenvoudig is, vraagt het verhaal conce…Lees verder