Daisy
Nederlands

Alles voor de helft

Tanja Seegers (auteur), Leen Mollet (verteller)
+1
Alles voor de helft
×
Alles voor de helft Alles voor de helft
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hanna is verhuisd naar een nieuw dorp. Iedereen doet daar alles voor de helft. Zelfs je huiswerk hoef je maar voor de helft te doen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Alles voor de helft
Auteur
Tanja Seegers
Verteller
Leen Mollet  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
1:54:56
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de nieuwe woonplaats van Hanna doet iedereen alles voor de helft. De helft van de afwas, de helft van je huiswerk etc. Tante Edna gaat zelfs zover dat ze in een doodskist zonder deksel op het kerkhof woont, omdat ze voor de helft dood is. Het verhaal beschrijft de dagelijkse belevenissen van de ca. 8-jarige Hanna, die door middel van de bezoekjes aan de humeurige Edna, de bewoners en de gebruiken van haar nieuwe woonplaats leert kennen. Vlot geschreven, humoristisch verhaaltje met leuke gedetailleerde potloodillustraties. Het verhaal doet een beetje denken aan Guus Kuijers 'Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vond'. Vanaf ca. 8 jaar.

Alles voor de helft

In het dorp waar Hanna kwam wonen, is er iets vreemds aan de hand. Het orkest loopt weg in de helft van het concert, de poetsvrouw stofzuigt maar de helft van de slaapkamer en de groentenboer verkoopt maar de helft van een broccoli. In dit vreemde dorp raakt Hanna bevriend met een nog vreemdere dame die in een grafkist woont. Toch betekent deze vriendschap met tante Edna het begin van Hanna’s integratie in het dorp. Enkele sobere zwart-witprenten versieren dit boekje, een heel contrast met het grappige verhaal dat gebracht wordt. Hoewel dit verhaal ook niet steeds even grappig is. Het idee is zeker origineel en zorgt voor hilarische situaties, die door de lezertjes zeker geapprecieerd zullen worden. Terwijl voor de meeste volwassenen dit idee wellicht iets te ver wordt doorgetrokken, zullen de jeugdige lezers hier minder problemen mee hebben. Het kleine formaat van het boekje zorgt ook wel voor een kleiner lettertype, wat het lezen niet steeds vergemakkelijkt! Toch een aangenaam boekj…Lees verder