Een echtpaar op leeftijd bestiert een legaal bordeel in Nevada, jaren zeventig. Hun relatie komt onder spanning te staan wanneer de vrouw een relatie krijgt met een jonge bokser
Titel
Love ranch
Regisseur
Taylor Hackford
Componist
Chris Bacon
Acteur
Helen Mirren Joe Pesci Sergio Peris-Mencheta
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
ca. 117 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045225339

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 31 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een drama uit 2010 van Taylor Hackford (Ray; An officer and a gentleman) met in de hoofdrollen zijn vrouw Helen Mirren (The queen), Joe Pesci en Sergio Peris-Mencheta. Grace en Charlie Bontempo, een echtpaar van in de zestig, bestiert in de jaren zeventig in de woestijn van Nevada een legaal bordeel. Hun relatie is vooral zakelijk, Charlie heeft meer interesse voor de werkneemsters dan voor zijn vrouw. Wanneer hij echter de jonge bokser Bruza contracteert om geld voor hem te verdienen, ontstaat er een romance tussen Grace en Bruza. De recensenten plaatsen kritische noten. Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 6-1-'11) geeft 3 (van 5) sterren en ziet onafgemaakte verhaallijnen en clichés, maar concludeert 'de fraaie beelden, prachtige sfeertekening van de jaren '70 en de altijd geweldige Mirren maken 'Love ranch' toch de moeite waard.' Er zijn geen extra's.

Over Taylor Hackford

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Angela George

Taylor Edwin Hackford (Santa Barbara, 31 december 1944) is een Amerikaanse filmregisseur en -producent.

Biografie

Taylor Hackford werd in 1944 geboren in Santa Barbara als de zoon van Joseph Hackford en Mary Taylor. In 1968 studeerde hij af aan de University of Southern California. Na zijn studie deed hij vrijwilligerswerk voor het Peace Corps in Bolivia.

In 1973 maakte hij met de tv-film Economic Love-In zijn debuut als regisseur. Vijf jaar later maakte hij de korte film Teenage Father. Het leverde hem meteen een Oscar op. Zijn eerste volwaardige film, The Idolmaker, volgde in 1980. De (film)musical leverde hoofdrolspeler Ray Sharkey een Golden Globe op.

Zijn volgende project, het romantisch drama An Officer and a Gentleman (1982), groeide uit tot een kaskraker. De film met hoofdrolspelers Richard Gere en Debra Winger kostte 6 miljoen dollar en bracht meer dan 100 miljoen op. An Off…Lees verder op Wikipedia

Suggesties