In het Wind River Indian Reservation in Wyoming wordt het levenloze lichaam van een 18-jarig meisje gevonden. Een onervaren FBI-agente onderzoekt de zaak.
Titel
Wind river / written and directed by Taylor Sheridan
Regisseur
Taylor Sheridan
Acteur
Jeremy Renner Elizabeth Olsen
Componist
Nick Cave 1957- Warren Ellis 1965-
Taal
Engels
Uitgever
The Searchers, © 2017
1 blu-ray
Oorspr. opname
2017
Speelduur
107 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
9789461875310

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Thriller van Taylor Sheridan (Vile), waarvoor hij ook het scenario schreef. Cory Lambert (Jeremy Renner) werkt als wildbeheerder in het Wind River Indian Reservation in Wyoming en vindt in de sneeuw het bebloede lichaam van een 18-jarig meisje. In het reservaat heersen armoede, alcoholisme en drugsgebruik. De onervaren FBI-agente Jane Banner (Elizabeth Olsen) die op de zaak wordt gezet krijgt te maken met tegenwerking en veel geweld, maar Cory besluit haar te helpen. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Marco Weijers (Telegraaf 14-9-'17) prijst het gelaagde verhaal en de uitstekende cast, maar vindt dat de gewelddadige confrontatie aan het eind uit de toon valt. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 14-9-'17): '(...) In zijn nieuwe productie combineert Sheridan amusement met een overduidelijk verwijt over de behandeling van indianen in het hedendaagse Amerika. Dat laatste aspect geeft zijn film een enorme meerwaarde. Ook omzeilt de regisseur alle clichés. (...)'

Over Taylor Sheridan

Taylor Sheridan (21 mei 1970) is een Amerikaanse acteur en scenarioschrijver.

Carrière

Als acteur

Taylor Sheridan begon in de jaren 1990 met acteren. Aan het begin van zijn carrière had hij hoofdzakelijk kleine rollen in bekende tv-series als Walker, Texas Ranger, Dr. Quinn, Medicine Woman, Star Trek: Enterprise, NYPD Blue en CSI: Crime Scene Investigation. In 2005 kreeg hij een terugkerende rol in de serie Veronica Mars. In totaal zou hij aan vijf afleveringen van de reeks meewerken.

Zijn doorbraak als acteur kwam er in 2008, toen hij politieagent David Hale mocht vertolken in Sons of Anarchy. Sheridan vertolkte het personage in 21 afleveringen.

Als scenarist

In 2015 werd Sheridans misdaadscenario Sicario verfilmd door regisseur Denis Villeneuve. De …Lees verder op Wikipedia

Suggesties