Boek
Nederlands

Boer Boris, hoe gaan we erheen?

Ted van Lieshout (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Boer Boris, hoe gaan we erheen?
×
Boer Boris, hoe gaan we erheen? Boer Boris, hoe gaan we erheen?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Boer Boris is altijd onderweg. Maar waar gaat hij dan naartoe, en hoe? Boer Boris rijdt met de tram, met de tractor, met de bolderkar, de ziekenauto en nog veel meer voertuigen. Klein vierkant prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Vervoermiddelen
Titel
Boer Boris, hoe gaan we erheen?
Auteur
Ted van Lieshout
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2019
[28] p. : ill.
ISBN
9789025771263 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verkeer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Klein vierkant boekje over de liefste boer van Nederland. Boer Boris is vaak op weg, maar ‘waar gaan we naartoe?’ Boer Boris geeft antwoord, en dan volgt de vraag ‘Ja, maar hoe? Ja maar hoe?’. Deze steeds terugkerende vragen bieden Philip Hopman de kans om zijn vaardigheden op het gebied van voertuigen tekenen nog eens goed te laten zien. Van bolderkar tot sneeuwschuiver, ze zien er in zijn prenten allemaal even beweeglijk uit. De tekst is nieuw en sluit goed aan. De vragen zijn steeds vetgedrukt, zodat ook visueel een vraag-antwoordspel ontstaat. Elke spread bevat één prent met daaroverheen de tekst. Achter in het boekje zijn achttien details afgedrukt die gezocht kunnen worden. Sluit aan op het thema van de Kinderoekenweek 2019. Zeker niet het beste deeltje van de Boer Borisserie, maar een leuke aanvulling voor fans. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Ted van Lieshout

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tevali

Theodorus Adrianus (Ted) van Lieshout (Eindhoven, 21 december 1955) is een Nederlandse schrijver, dichter, scenarist, illustrator, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar.

Biografie

Jeugd

Ted van Lieshout werd geboren op 21 december 1955 in Eindhoven in een gezin van twaalf kinderen. Hij was het tiende kind van zijn vader en het tweede van zijn moeder: zijn vader was weduwnaar met acht kinderen toen hij hertrouwde en nog eens vier kinderen kreeg. Ted van Lieshout verloor zijn vader een maand voor zijn achtste verjaardag. Hij schreef het boek Begin een torentje van niks over het opgroeien zonder vader. Voor deze bundel kreeg hij de Gouden Griffel in 1995.

Als jongetje kreeg hij een relatie met een volwassen man. Hierover schreef hij het boek Zeer kleine liefde (1999), dat werd bekroond met de Nienke van Hichtumprijs, en de roman Mijn meneer. Over de totstandkoming van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties